Prva izjava!

Ne odustajem, kao što nikad nisam: Nemanja Vidić se oglasio o kandidaturi za predsjednika FSS!

Autor Goran Arbutina

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde i Mančester junajteda ostaje u trci za mjesto prvog čovjeka Fudbalskog saveza Srbije.

Izvor: MN PRESS

Fudbalski savez Srbije će dobiti novog predsjednika 14. marta, a izbori koji su raspisani prije nekoliko sedmica izazvali su mnogo pažnje javnoti. Nekadašnji kapiten Srbije Nemanja Vidić brzo je najavio kandidaturu i trku za mjesto prvog čovjeka, ali je za sada predsednički kandidat Dragan Džajić.

Počasni predsjednik fudbalskog kluba Crvena zvezda dobio je podršku delegata iz Zapadne Srbije, a u javnosti se prethodnih dana već pominjalo i ko bi mogao da bude i njegovom timu nakon proglašenja pobjede. Ipak, Vidić ne odustaje ni od kandidature, ni od pobjede na izborima za prvog čovjeka FSS. To je danas potvrdio još jednom, u izjavi za medije.

"Uprkos pričama koje kruže želim da istaknem da nisam odustao od kandidature i da imam potpise pet delegata kao uslov za zvaničnu kandidaturu. Oni su me podržali još prije spekulacija o kandidaturi Dragana Džajića. Nažalost, pritisci su veliki kako na delegate tako i na potencijalne članove mog Izvršnog odbora", istakao je Vidić u izjavi dostavljenoj medijima.

Bivši fudbaler Crvene zvezde, Spartaka iz Moskve, Mančester junajteda i Intera istakao je da nikada u karijeri nije odustajao, pa neće to uraditi ni sada kada je u trci za prvu funkciju nakon igračke karijere i završenih UEFA seminara kojima je stekao formalno obrazovanje.

"Ne vidim zašto je problem moja kandidatura i želim da istaknem da iza svega stoji Zvezdan Terzić koji očigledno želi da posvađa sve Zvezdine legende. Ne odustajem, kao što nikad nisam“, poručio je nekadašnji as fudbalske reprezentacije Srbije.