Fudbal

Navijači Slobode se obratili igračima i uprave: Ako izgubimo od Leotara - KUPITE PRNJE! Na izmaku smo strpljenja...

Autor Dragan Šutvić

"Fukare" su se oglasile saopštenjem.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Tuzlanska Sloboda nalazi se u teškoj situaciji.

Dvanaest kola prije kraja takmičenja u m:tel Premijer ligi BiH, tim sa Tušnja nalazi se na posljednjem, 12. mjestu sa 20 bodova, dva manje od gradskog rivala Tuzla sitija, prvog tima van zone ispadanja.

U narednom premijerligaškom kolu, posljednjem prije starta trećeg kruga, tuzlanski crveno-crni će kao domaćini odmjeriti snage sa Leotarom, a nekoliko dana prije tog meča, saopštenjem su se oglasile "Fukare", najvatrenije pristalice Slobode, ističući da su na granici strpljenja s obzirom na loše rezultate.

Saopštenje navijača iz Tuzle prenosimo u cjelosti.

"Navijačka grupa Fukare Tuzla ovim putem se obraća i poručuje kako UO FK Sloboda Tuzla tako i treneru Adnanu Jahiću, da ukoliko izgube od ekipe Leotara, mogu momentalno kupiti stvari i krenuti put Trebinja zajedno sa istoimenom ekipom.

Naša Sloboda nije privatno vlasništvo, nije privatna prčija i molimo vas da naše obavještenje prihvatite krajnje ozbiljno.

Obećavamo vam da ćete ogromnu podršku i vjetar u leđa imati protiv ekipe Leotara a vi gledajte pa nas iznevjerite i izbacite iz lige sa svojom (ne)igrom.

Dosta je više bezobrazluka i igranja sa stogodišnjim tuzlanskim brendom. Hoćemo pobjedu protiv Leotara!!! Hoćemo rezultate, u protivnom kupite prnje, na izmaku smo granice normale!!!

Ovim putem pozivamo sve navijače, staro, mlado, simpatizere sa zapadne tribine, penzionisane navijače u 25-oj, da se pridruže i stanu sa nama rame uz rame i da pružimo veliku podršku našoj svetinji na tribini a ne na komentarima službene stranice", saopštile su "Fukare".

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!