Fudbal

Pljuštali golovi u m:tel Prvoj ligi RS, Laktaši (opet) srušili Slobodu, Krupa juri ka tituli!

Autor Goran Arbutina

Čak 30 golova viđeno na sedam utakmica Prve lige RS.

Izvor: Promo/FK Laktaši/Tomislav Rogić

Kakvo golgetersko popodne u Prvoj ligi RS! Čak 30 golova viđeno je na sedam subotnjih utakmice Prve lige RS, a devet je postignuto u Prnjavoru gdje je Ljubić sa 6:3 savladao Željezničar Sport tim.

Derbi 23. kola odigran je u Laktašima gdje je istoimeni domaćin sa 2:0 savladao Slobodu Novi Grad koja je sada definitivno u krizi.

Jedan od glavnih konkurenata za titulu nanizao je tri meča bez pobjede, što je iskoristila Krupa koja se pobjedom 4:0 nad fenjerašom Modričom odmakla na 12 bodova najbližem pratiocu.

Umjesto Slobode sada su to Laktaši, koji definitivno znaju kako igrati protiv ekipe iz Novog Grada. U prvom meču na “Mlakvama” slavili su 1:0 golom Škorića, a upravo je isti igrač doveo Laktaše u vođstvo I ovog popodneva.

Laktaši su definitivno riješili pitanje pobjednika u 72. minutu kada je nakon igranja rukom u šesnaestercu jednog igrača Slobode dosđen jedanaesterac koji je najbolji fudbaler Srpske Bojan Marković pretvorio u pogodak za konačnih 2:0.

Golead, i to od prvog minuta, je viđena i u Gradiškoj gdje su se gosti iz Omarske nakon 0:3 vratili na 3:3, ali je Šikanjić ipak donio pobjedu Kozari - 4:3.

M:TEL PRVA LIGA RS - 23. KOLO:

Drina - Slavija 2:1
Ljubić – Željezničar 6:3
Radnik - Rudar Prijedor 2:0
Famos - Sloboda (MG) 2:1
Laktaši - Sloboda 2:0
Krupa - Alfa Modriča 4:0
Kozara – Omarska 4:3
Sutjeska - Zvijezda 09 (18.00)

Nedjelja:

Tekstilac - Podrinje (15.30)

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt