IDEJA

Napoli traži Spaletijevog nasljednika: Zizu opcija, da li i realna?

Autor Bojan Jakovljević

Nedavno je, navodno, odbio ponudu od 150 miliona evra iz Saudijske Arabije, sad mu se nudi šampion Italije.

Izvor: EPA/JUANJO MARTIN/EFE

Napoli traže odgovarajuću zamjenu za Lučana Spaletija i navodno razmatraju mogućnost da se obrate Zinedinu Zidanu.

Spaleti (64) je potvrdio svoju odluku da napusti Napulj ovog ljeta nakon što je vodio klub do trećeg "skudeta" u istoriji, dostignuća koja ga trajno upisuju u istorijske knjige u prestonici Kampanje.

Napoli sada razmatra dugu listu mogućih zamjena za italijanskog trenera, a jedan od kandidata bio je i Vinćenco Italijano, koji je umjesto toga odlučio da nastavi s Fiorentinom nakon sastanka s upravom kluba.

Kako prenosi "Il Mattino", izvori iz Francuske sugerišu da je jedna od najboljih opcija za zamjenu Spaletija Zidan, koji je i dalje bez posla nakon što je prije dvije godine napustio Real Madrid.

Nekadašnji vezista nedavno je odbio drugi poziv iz PSŽ-a, a prije toga i, navodno, ponudu vrijednu 150 miliona evra iz Saudijske Arabije tako da je jasno da pažljivo razmatra sljedeći korak u trenerskoj karijeri.

Jedna stvar koja neće ići u prilog Napoliju je Zidanova igračka karijera. Francuz je proveo pet godina u Juventusu od 1996. do 2001. i nije se plašio da odbija poslove zbog svoje povezanosti s određenim timovima, poput odbijanja PSŽ-a zbog svoje ljubavi prema rodnom Olimpiku iz Marselja.

Francuz alžirskog porijekla je u igračkoj karijeri još nastupao za Kan i Bordo, dok je kao trener radio samo u Real Madridu.

(MONDO)