ZVANIČNO

Roma nastavila sa kupovinom slobodnih igrača: Ndika stigao na "Olimpiko"

Autor Bojan Jakovljević

Nakon isteka ugovora sa Ajntrahtom iz Frankfurta, defanzivac iz Obale Slonovače odlučio je da pojača rimski tim.

Izvor: Profimedia/Thomas Frey/dpa

Evan Ndika (23) nakon punih pet godina napustio je Antraht iz Frankfurta kao slobodan igrač.

Nekadašnji defanzivac Oksera, poslije nastupa u Francuskoj i Njemačkoj, odlučio je da karijeru nastavi u Italiji, gdje je potpisao petogodišnji ugovor sa Romom, saopštio je danas rimski klub.

Ovaj 23-godišnjak iz Obale Slonovače je ostavio odličan utisak tokom petogodišnjeg boravka u Ajntrahtu, gdje je odigrao 183 utakmice u svim takmičenjima za njemački tim. S obzirom da mu je istekao ugovor, na "Olimpiko" stiže kao slobodan igrač, kao što je to nedavno uradio i Husem Auar, čime je "vučica" nastavila praksu dovođenja igrača bez obeštećenja.

Roma je bila zainteresovana za Ndiku i u trci je pobijedila Milan, pa je talentovani štoper dogovorio saradnju do 2028. godine i zvanično se stavio na raspolaganje Žozeu Murinju. Defanzivac, koji ima i francusko državljanstvo, izabrao je dres sa brojem pet u Rimu i uskoro će se pridružiti ekipi kako bi započeo pripreme za narednu sezonu.

"Projekat koji mi je predstavljen, zajedno sa istorijom i prestižom ovog kluba, ohrabrio me da dođem u Rim, fantastičan grad koji voli i živi za fudbal. Jedva čekam da zaigram na stadionu 'Olimpiko' pred svojim novim navijačima i da dam svoj doprinos ostvarenju naših ciljeva", poručio je Ndika na predstavljanju.

Sportski direktor Rome, Tijago Pinto, istakao je da su svi u klubu uzbuđeni zbog dolaska talentovanog defanzivca.

"Iako je mlad, Evan je već stekao važno iskustvo u jednoj od najprestižnijih liga, a već ima i osvojen evropski trofej. On je bio posebno tražen igrač na međunarodnom nivou i veoma smo srećni što je izabrao da nosi dres Rome", rekao je Pinto o Ndiki, koji je prošle godine sa klubom iz Frankfurta osvojio Ligu Evrope.

Roma je poprilično aktivna tokom prelaznog roka. Nakon Auara i Ndike, očekuje se dolazak još nekih igrača, dok je u suprotnom smjeru otišao Benjamin Tahirović, koji je prešao u Ajaks. Mladi Kristijan Volpato i Filipo Misori sve su dogovorili sa Sasuolom, dok bi Džastin Klajvert, nakon povratka sa pozajmice iz Valensije, trebalo da pređe u Bornmut.

(MONDO)