Iskreno!

Piksi, šta je Hajduk iz Splita? Hrvatska bruji o odgovoru srpskog selektora!

Autor Goran Arbutina

Nekadašnji fudbaler Dragan Stojković, koji je godinama igrao protiv Dinama i Hajduka, jasno je rekao ko je veći.

Izvor: MN PRESS

Selektor Srbije Dragan Stojković mogao bi samo jednom izjavom i sa nekoliko riječi da napravi mnogo bure u Hrvatskoj. Video zapis koji je postao hit na internetu pokazuje kako nepoznati čovjek prilazi legendarnom asu dok ruča, a zatim njih dvojica vode izuzetno zanimljivu konverzaciju koja se neće svidjeti navijačima Dinama iz Zagreba.

Na snimku koji je objavio "Dalmatinski portal" čuje se kako Dragan Stojković razgovara sa čovjekom koji drži kameru. Na pitanje "Piksi, šta je Hajduk?", selektor Srbije odgovara "Život", a zatim nekadašnji as Radničkog iz Niša i Crvene zvezde dodaje kako je splitski Hajduk veći klub od zagrebačkog Dinama.

Ovakav stav selektora Srbije više odgovara vremenu u kojem je on igrao fudbal. Danas je situacija u hrvatskom fudbalu malo drugačija jer je Dinamo nedodirljiv, ali u bivšoj Jugoslaviji je tim iz Splita stvarno bio uspješniji. Hajduk je sedam puta bio šampion velike države, posljednji put 1979. godine, dok je Dinamo četiri puta bio prvak i to im je 1982. uspjelo posljednji put. Takođe, Hajduk je češće bio osvajač Kupa Jugoslavije i vodi 9:7 u odnosu na Dinamo.

Kratak snimak na kome fudbalski navijač razgovara sa selektorom Srbije Draganom Stojkovićem Piksijem možete poslušati na linku.

BONUS VIDEO: