Tragedija!

Navijači ubili predsjednika kluba pred njegovom ćerkom! Sačekali ga ispred stadiona poslije poraza!

Autor Bojan Jakovljević

Predsjednik fudbalskog kluba koji se takmiči u drugoj ligi Kolumbije izgubio život nakon poraza svog tima u prvenstvu.

Izvor: Twitter/TigresCol/printscreen

Strašne vijesti stižu iz Južne Amerike, gdje je još jedno ubistvo povezano sa fudbalom. Predsjednik kolumbijskog drugoligaša Tigres Edgar Paez Kortes ubijen je u noći između subote i nedjelje, nakon što je napustio stadion "Tečo" na kojem je njegova ekipa poražena od Atletika (3:2).

Po informacijama kojima raspolažu mediji u Kolumbiji, dvojica maskiranih napadača ubili su predsjednika Tigresa nakon što su se njegovom automobilu približili na motoru, a zatim zapucali iako su vidjeli da je u vozilu sa njim i njegova ćerka. Ona je prošla bez povreda i bezbjedno je napustila vozilo u kojem joj je ubijen otac, omiljena figura kolumbijskog fudbala i sportski radnik kojeg su veoma poštovali. Ovako se Tigres oprostio od predsjednika kluba:

"Edgar je bio strastven u odbrani fudbala i uzoran vođa. Njegova posvećenost timu i posvećenost razvoju sporta na našim prostorima ostavili su neizbrisiv trag na sve koji su imali privilegiju da ga poznaju. Cijenimo poštovanje medija i zajednice u ovom teškom vremenu. Nadležni će biti zaduženi za relevantne istrage", navodi se u zvaničnom saopštenju kluba čiji je Paez Kortes bio predsjednik.

Kao motiv za ubistvo predsjednika drugoligaškog kluba za sada se ističe samo rezultat meča koji je odigran u subotu uveče. Ekipa Tigresa nakon odigranih 13 mečeva u drugoj ligi Kolumbije ima samo devet osvojenih bodova i zauzima posljednje mjesto na tabeli.