Au!

Debakl Hrvatske - neće ići na EURO? Šokantan poraz i raspad zlatne generacije, prijeti im blamaža!

Autor Goran Arbutina

Reprezentacija Hrvatske je porazom od Velsa došla na korak od toga da se ne plasira na naredno Evropsko prvenstvo!

Izvor: Profimedia

Vidjeli smo gomilu iznenađenja na večerašnjim mečevima kvalifikacija za Euro 2024, a nakon što je Bjelorusija napravila probleme Švajcarskoj, sada je Vels savladao Hrvatsku 2:1 (0:0) na svom terenu i doveo je "vatrene" na korak od propuštanja Eura! 

Hrvati su prvo u Osijeku izgubili od Turske, a sada su u gostima izgubili od Velšana koji su pokazali da i bez Gereta Bejla mogu da naprave probleme velikim timovima! U prvom poluvremenu nije bilo golova, ali onda je Hari Vilson na asistenciju Bruksa u drugom minutu nastavka donio veliku radost punom stadionu kada je loptu smjestio iza Dominika Livakovića za 1:0.

Kada je isti igrač poslije sat vremena postigao gol za 2:0 vidjeli smo delirijum na tribinama! Ipak Hrvati su u 75. minutu golom Marija Pašalića uspjeli da dođu do šanse da se vrate u meč, ali na kraju je ostalo 2:1 i sada su u velikoj opasnosti da propuste EURO. 

Turci su ovaj "kiks" Hrvatske iskoristili, savladali su Letoniju u svom meču i otišli daleko na vrhu grupe sa 16 bodova, dok će se Hrvatska i Vels boriti za to drugo mjesto koje vodi na EP i oba tima imaju po 10 bodova. Sljedeći meč Vels igra u Jermeniji gdje će biti ogroman favorit, a Hrvati u Letoniji. Sve bi moglo da se riješi u posljednjem kolu kada Velšani dočekuju Tursku, a Hrvatska igra sa Jermenijom na svom terenu, vjerovatno na "Maksimiru".