Fudbal

U Bundesligi gaze, u Kupu ih mučio trećeligaš! "Petarda" Leverkuzena, ali da je bilo VAR-a ISPALI BI!

Autor Goran Arbutina

Sudijska greška kumovala ubjedljivom porazu hrabrog Sandhauzena od lidera Bundeslige.

epa10948079 Leverkusen players celebrate after the German Bundesliga soccer match between Bayer 04 Leverkusen and SC Freiburg in Leverkusen, Germany, 29 October 2023. EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video.
Izvor: Christopher Neundorf/EPA

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena sa ubjedljivih 5:2 savladali su Sandhauzen u drugom kolu Kupa Njemačke, ali daleko od toga da je ekipa Ćabija Alonso tako lako stigla do trijumfa. Naprotiv!

Da se u drugom kolu DFB Pokala koristi VAR tehnologija Bajer Leverkuzen bi se vjerovatno oprostio od ovog takmičenja, pošto je ubjedljivom porazu domaćina kumovao jedan sudijaki previd.

Hrabri trećeligaš dva puta je stizao prednost lidera Bundeslige, a deset minuta prije kraja utakmice pri rezultatu 2:2 imao veliku šansu za preokret, ali...

Sudija Rihard Hempel nije vidio da je rezervista David Oto očigledno povučen za dres u šesnaestercu Bajera nakon jednog centaršuta, a pošto u ovoj fazi takmičenja nema upotrebe VAR tehnologije, propala je prilika da Sandhauzen napravi senzaciju.

Da stvar bude gora po domaće, u narednim minutama meč je definitivno riješen i to "blickrigom“ gostiju.

U samo četiri minuta Bajer Leverkuzen postigao je dva gola, preko Hložeka i Adlija, a ovaj posljednji zapečatio je sudbinu Sanhauzena pogotkom za konačnih 5:2.