DA LI JE U PRAVU?

Ronaldo vidio spisak: Haland, Mbape, Mesi... i proljučao! Rijetko piše na Instagramu, ali sada je morao!

Autor Bojan Jakovljević

Kristijano Ronaldo se oglasio nakon što je pogledao spisak najboljih za 2023.

Izvor: Alexandre Neto / Zuma Press / Profimedia

Međunarodna federacija za fudbalsku istoriju i statistiku (IFFHS) objavila je listu najboljih u 2023. godini, a na njoj nije bilo mjesta za Kristijana Ronalda. Iako je Ronaldo otišao u ne tako jaku ligu Saudijske Arabije, podatak da je postigao 53 gola i zabilježio još 15 asistencija u kalendarskoj 2023. godini govori da je moralo i o njemu da se razmisli, što misli i Portugalac koji se na Instagramu nasmiao na listu najboljih bez njega.

Reagujući na prenijetu informaciju u portugalskim medijima, Ronaldo se samo nasmijao što nije u najboljih deset, ali nismo čuli i na kom mjestu misli da je zaslužio da bude zbog učinka u dresu Al Itihada i reprezentacije Portugala. Sudeći po onome što znamo o Ronaldu, vjerovatno na prvom.

Inače prema mišljenju IFFHS, na prvom mjestu je Erling Haland iz Mančester sitija, slijede Kilijan Mbape (PSŽ) i Lionel Mesi (Inter Majami), a za njima Rodri (Mančester siti), Džud Belingem (Dortmund/Real Madrid), Kevin de Brujne (Mančester siti), Hari Kejn (Totenhem/Bajern), Bernardo Silva (Mančester siti), Vinisijus Žunior (Real Madrid) i Lautaro Martinez (Inter). Lista se tu završava i nisu objavljene informacije poslije desetog mjesta.

Šta vi mislite, da li je Ronaldo zaslužio da se nađe na ovom spisku?