Fudbal

Najveći transfer u istoriji bh. ženskog fudbala! Fudbalerka sa Pala potpisala za Inter

Autor Haris Krhalić

Marija Ana Milinković potpisala je ugovor sa Interom.

Izvor: Promo/SFK 2000 Sarajevo

Devetnaestogodišnja Marija Ana Milinković sa Pala potpisala je najveći ugovor u istoriji ženskog fudbala u BiH, zvanično je potvrdio njen dosadašnji klub SKF 2000 Sarajevo.

“SFK 2000 Sarajevo službeno potvrđuje da je jedna od najboljih igračica našeg tima i Premijer lige BiH, reprezentativka naše države, Marija Ana Milinković, nova igračica milanskog Intera. Naš klub je postigao dogovor s italijanskim velikanom, te će Marija debitirati za svoj novi tim. Ovaj transfer ostat će upamćen kao najveći u historiji bh. ženskog fudbala”, naveli su u objavi.

Marija će se tako u Italiji pridružiti još jednoj bivšoj fudbalerki SKF 2000 Maji Jelčić koja je u julu prošle godine potpisala za Inter.

Transfer Marije Ane Milinković prokomentarisala je i trenerica SFK 2000 Samira Hurem koja smatra da je ovo početak nove faze u radu ovog kluba.

“Ovo označava početak nove faze u našem klupskom radu, spremne smo se suočiti s izazovima brzo rastućeg fudbala. Čestitamo Mariji i vjerujemo da će svojim talentom i igrama unaprijediti ponos čitavog kluba. Osjećam veliki ponos zbog postignutog uspjeha kroz saradnju i podršku FK Sarajevo te konekcijama predsjednika Mirvića (op.a Ismir Mirvić), stvarajući u ženskom fudbalu ono što mnogi klubovi u muškom fudbalu ne mogu”, poručila je Hurem.

Igrajući za SFK Sarajevo 2000, Marija Ana Milinković je tri godine proglašavana za najbolju mladu fudbalerku Premijer lige BiH.

Tagovi