Fudbal

Trener Širokog Brijega: Zasluženo; Strateg Veleža: Evrogol nas presjekao

Autor Nebojša Šatara

Dino Skender, trener ekipe sa "pecare" i njegov kolega sa mostarske klupe Dean Klafurić prokomentarisali su prvu utakmicu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Izvor: PROMO/NK Široki Brijeg/Jabuka TV

Fudbaleri Širokog Brijega savladali su Velež rezultatom 2:1 u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Daniel Lukić je doveo domaće do prednosti, "rođeni" su preko Ante Hrkaća izjednačili iz jedanaesterca, da bi pobjedu Širokobriježanima evrogolom osigurao Marko Capan.

Dino Skender je čestitao svojim igračima na kako je rekao zasluženoj pobjedi.

"Dobro smo ušli u utakmicu, pola sata bili jako dobri, poslije toga je Velež krenuo pritiskati, tražiti izjednačenje. Drugi dio su napravili jedan dobar pritisak, a mi smo se nakon primljenog gola resetovali, vratili u utakmicu jako dobro i na kraju zasluženo pobijedili", izjavio je trener Širokog Brijega za "Arenu Sport".

Izvor: MONDO

šef struke Veleža Dean Klafurić takođe je uputio čestitke domaćinu, ali i istakao da je ovo samo prvo poluvrijeme s obzirom da je revanš za 14 dana u Mostaru.

"Očekuje nas revanš, U prvom dijelu smo bili podjednaki, u drugom i bolji do evrogola Širokog Brijega. To nas je presjeklo i nismo uspjeli da se vratimo. Sad nas očekuje revanš i interesantan meč", rekao je Klafurić.