Fudbal

Evo ko čeka "zmajeve" na Sent Džejms Parku, Sautgejt poštedio petoricu, odmara i kapiten!

Autor Goran Arbutina

Petorica engleskih reprezentativaca propustiće večerašnji duel sa reprezentacijom BIH odlukom selektora Gereta Sautgejta.

Izvor: Every Second Media / Alamy / Alamy / Profimedia

Reprezentacija BIH odradila je u nedjelju poslijepodne trening na Sent Džejms Parku gdje će večeraс igrati prijateljsku utakmicu protiv Engleske, a poznato je i ko će joj se suprotstaviti.

Selektor Engleske Geret Saugejt odredio je spisak igrača na koje računa, a petorica reprezentativaca dobila su poštedu i propustiće duel koji je provjera „gordog albiona“ pred EURO na kojem će igrati u grupi sa selekcijom Srbije.

Duel protiv „zmajeva“, a vjerovatno i protiv Islanda u petak propustiće sigurno dvojac Mančester junajteda Hari Megvajer i Luk Šou, a na meču protiv BIH neće biti ni fudbalera Njukasla Entonija Gordona.

Satugejt je potvrdio da oni neće igrati zbog povreda, a onda dodao da neće biti ni Bukaja Sake, ni Džona Stonsa.

"Isto važi za Saku i Stonsa. Svi ostali biće u konkurenciji", rekao je Sautgejt u nedjelju.

Određenu poštedu dobio je i kapiten reprezentacije Engleske Hari Kejn, koji će biti u protokolu, ali neće biti u startnih 11, pa se očekuje da priliku dobije Oli Votkins ili Ajvan Toni.

Umjesto Kejna kapitensku traku nosiće Kiran Tripije, a zanimljivo je da će njegov sin biti jedan od igrača koji će izaći sa igračima.

„Mislio sam 'nadam se da ću igrati'. Tako sam ponosan. Moj sin ranije je izlazio sa mnom na Sent Džejmsu, ali kada bude uz mene dok budem predvodio nacionalni tim, to će biti nešto nezaboravno“, prokomentarisao je Tripije.

Ovo je spisak Engleske za utakmicu protiv BIH:

GOLMANI: Džordan Pikford (Everton), Eron Ramsdejl (Arsenal), Džejms Traford (Barnli), Din Henderson (Kristal Palas).

ODBRANA: Luis Dank (Brajton), Džo Gomez (Liverpul), Ezri Konsa (Aston Vila), Trent Aleksander Arnold (Liverpul), Kiran Tripije (Njukasl), Mark Gei (Kristal Palas), Džarel Kvansa (Liverpul), Džared Brantvajt (Everton) i Džo Gomez (Liverpul)

VEZNI RED: Džek Griliš (Mančester Siti), Adam Vorton (Kristal Palas), Konor Galager (Čelsi), Kurtis Džons (Liverpul), Džejms Medison (Totenhem), Deklan Rajs (Arsenal), Kol Palmer (Čelsi)

NAPADAČI: Hari Kejn (Bajern Minhen), Oli Votkins (Aston Vila), Ajvan Toni (Brentford), Ebereči Eze (Kristal Palas, Džarod Boven (Vest Hem)