Konferencijska liga

Feđa Dudić zadovoljan žrijebom Radničkog 1923 u Evropi: Ispunila nam se želja! Bićemo bolje pripremljeni

Autor Nebojša Šatara

Trener kragujevačkog Radničkog 1923 zadovoljan je žrijebom u Nionu, gdje je njegov tim izvukao pobjednika duela između crnogorskog Mornara i gruzijskog Dinama iz Tbilisija.

Izvor: SS/© MN press, all rights reserved

Kragujevčani su prethodne sezone pod vođstvom Feđe Dudića izborili istorijski plasman u Evropu iako je po dolasku bosanskohercegovačkog trenera Radnički 1923 bio posljednji u Superligi Srbije.

Današnjim žrijebom u Nionu, Kragujevčani su za rivala u drugom kolu kvalifikacija Konferencijske lige dobili boljeg iz predstojećeg dvomeča između Mornara iz Bara i Dinamo Tbilisija, koji je za MONDO prokomentarisao Dudić.

"Sigurno da smo zadovoljni žrijeb jer jutros kad smo vidjeli protivnike, jasno je da smo željeli da izbjegnemo Kluž. Možda i Ararat zbog daljine Jermenije, a i upoznat sam s njima jer su igrali protiv Zrinjskog i svidjeli su mi se s obzirom da su u revanšu trebali da izbace 'plemiće', koji sz prošli na penale uz mnogo sreće", rekao je Dudić.

Otkrio je da je želio da Radnički za rivala dobije Spartak iz Trnave ili upravo ovaj dvomeč Crnogoraca i Gruzina.

"Želje su nam bile Spartak Trnava ili pobjednik meča Mornar - Dinamo Tbilisi. Slovaci jer mislim da s njima naši timovi mogu igrati što smo vidjeli u duelu Zrinjskog i Slovana, a i bili bismo nosioci zbog koeficijenta. Naravno Mornar i Dinamo Tbilisi zbog blizine Crne Gore i što Gruzini nisu najbolje startovali u prvenstvu, mislim da su peti. Nisu na nivou kao prethodnih godina kada su bili prvaci. Od dvije želje, jedna nam se ispunila".

Prvu utakmicu Dudić će gledati uživo 11. jula u Crnoj Gori.

"Dobro je što ćemo moći uživo da gledamo protivnika i sigurno ćemo biti bolje pripremljeni. Naravno ispratićemo i revanš sedam dana kasnije, pa ćemo imati dva meča za analizu protivnika što je dobro pogotovo u Evropi, gdje često nemate priliku da se adekvatno pripremite", dodao je šef struke Kragujevčana.