Fudbal

Spas u zadnji čas! FIFA ukinula suspenziju Partizanu, evo šta to znači za ljetne transfere

Partizan će moći da registruje fudbalere koje je doveo ovog ljeta.

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

FIFA je zvanično skinula suspenziju Partizanu, potvrđeno je na novom sajtu Svetske kuće fudbala specijalizovanom za ovakve situacije. Partizanu je bilo zabranjeno da registruje nove fudbalere zbog neizmirenih dugovanja prema Takumi Asanu, ali od ovog ponedjeljka sada mogu da odahnu jer će novajlije moći na teren.

To je izuzetno bitno za Partizan jer već za deset dana u Nion moraju da pošalju zvaničan spisak igrača na koje računaju za meč u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Dinama iz Kijeva, što bi - da suspenzija nije ukinula - napravilo noćnu moru novom treneru Aleksandru Stanojeviću. Ovako, izbjegnute su dalekosežne posljedice i sva pojačanja pristigla tokom ljeta moći će da budu prijavljena.

Podsjetimo, Partizan je angažovao Đorđa Jovanovića, Nihada Mujakića, Kevina Arijagu, Ibrahima Zubairua i Marija Jurčevića, a to nije kraj, pošto se planira dolazak još nekoliko igrača do kraja ljetnog prelaznog roka.

Što se tiče srpskih klubova koje FIFA drži pod suspenzijom, to su Donji Srem, Radnički sa Novog Beograda i RFK Novi Sad.