Fudbal

Stravična tragedija! Golman pao u tuš kabini, tri dana mu se borili za život i nisu uspjeli

Autor Bojan Jakovljević

Tužne vijesti stižu iz Južne Amerike gdje je preminuo golman ekvadorske Barselone.

Izvor: Facebook/BARCELONA SPORTING CLUB - Página oficial

Mladi fudbaler Hustin Korneho (20) podlegao je povredama koje je zadobio poslije pada u tuš kabini. Talentovani golman ekvadorske Barselone iz Gvajakila je život izgubio u srijedu u ranim jutarnjim časovima, nakon što su mu se doktori praktično tri dana borili za život.

Korneho je nesreću doživio u noći između nedjelje i ponedjeljka kada se mladi Ekvadorac okliznuo tokom tuširanja. Pao je i snažno udario glavom, a iako su ga brzo pronašli i prebacili u bolnicu - već je bilo kasno. Pao je u komu i konstatovano je da nema moždanih aktivnosti, pa su odmah porodici objasnili da su male šanse da će preživjeti. Nažalost, Korneho je izdahnuo u srijedu u bolnici.

"Ne postoje prave riječi koje mogu da nam uklone bol koji osjećamo u ovom trenutku. Sjećanje koje je ostalo za njim daće nam snagu da zajedno prođemo kroz ovo. Hustine, zauvijek ćeš biti u našim srcima. Počivaj u miru, prijatelju. Volimo te puno", stoji u saopštenju Barselone.

Da stvar bude gora, Korneho je trebalo da igra utakmicu baraža za osminu finala Kopa Sudamerikane (južnoamerička Liga Evrope) protiv brazilskog Bragantina. Zbog toga je Barselona podnijela zahtjev da se meč odgodi.

(MONDO - M. V.)