Fudbal

Ovo je bruka za klub, grad i državu: Prva ostavka u Dudićevom Radničkom poslije iznenađujućeg ispadanja iz Evrope

Autor Bojan Jakovljević

Generalni direktor Radničkog 1923 Igor Konatar podnio ostavku poslije poraza od Mornara.

Izvor: Mladjan Ivanovic/© MN press, all rights reserved

Radnički 1923 završio je takmičenje u Evropi. U kvalifikacijama za Ligu konferencija doživio je iznenađujući poraz od Mornara u Podgorici. Poslije boljeg izvođenja penala crnogorski tim prošao je dalje iako je srpska ekipa bila viđena kao favorit u tom dvomeču.

Poslije toga oglasio se generalni direktor tima iz Kragujevca Igor Konatar i saopštio da podnosi ostavku.

"Poslije poraza u Podgorici osjećam moralnu odgovornost da kao direktor prvi podnesem ostavku. Očekivali smo pobjedu, baš kao što sada osjećam da smo iznevjerili naše vjerne navijače i ljubitelje fudbala. Smatram da sam prvi od koga se očekuje da preuzme odgovornost za pretrpljeni poraz koji doživljavam kao veliku bruku za klub, grad i državu", počeo je Konatar.

Nastavio je u istom dahu da objašnjava. "Nastala situacija je nešto što me žargonski rečeno 'razjeda' i takvo osjećanje je razlog čina koji ću odmah po povratku sa odmora, odnosno narednih nekoliko dana, praktično i realizovati. Časno sam i sa velikim namjerama ušao u upravnu strukturu kluba, mnogo smo postigli, ali sam lično očekivaš mnogo više."

Imao je i poruku za kraj.

"Sve što sam obećao u vezi sa rekonstrukcijom stadiona završiću do kraja, u toku otkaznog roka od 30 dana. Ovo je vrsta moralne obaveze koju osjećam u sebi, da preuzmem odgovornost i dam ostavku na funkciju direktora. Ne ulazeći u to čija je najveća odgovornost za ovakav rezultat i poraz naše ekipe. Zahvaljujem svima na podršci, ostajem navijač kluba i želim mnogo uspjeha na svim poljima u predstojećem periodu", zaključio je Igor Konatar.