Fudbal

Borac čeka žrijeb plej-ofa Lige Evrope: Banjalučani mogu na Bragu, Ferencvaroš...

Autor Goran Arbutina

Poznati potencijalni protivnici Borca u plej-ofu Lige Evrope, ali i eventualni protivnici u plej-ofu Konferencijske lige, ukoliko Banjalučani ispadnu od Ki Klaksvika.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Banjalučki Borac sastaće se sa Ki Klaksvikom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a poznato je i ko su potencijalni protivnici ukoliko crveno-plavi savladaju ekipu sa Farskih ostrva.

Danas od 13 časova biće održan žrijeb kvalifikacija za treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, a UEFA je izbacila grupe i tako smo suzila krugh potencijalnih protivnika.

Ukoliko Borac prođe Ki Klaksvik potencijalni protivnici su: pobjednik duela Braga –Servet, pobjednik meča Molde – Serkl Briž, pobjednik duela Krivbas – Viktorija Plzen i poraženi iz duela Mitjiland – Ferencvaroš.

Djeluje da je Borac imao sreće pošto je izbjegao neke teže parove, poput Panatinaikos – Ajaks, a prije formiranja grupa bilo je moguće i da ide na poraženog iz duela Malme – PAOK.

Podsjećamo ukoliko Borac bude eliminisan od Ki Klaksvika igraće plej-of Konferencijske lige, a taj žrijeb će biti održan danas od 14 časova.

Međutim, poznate su i tu grupe, tako da se znaju mogući protivnici.

Banjalučani, u slučaju eliminacije od ekipe sa Farskih ostrva igraće protiv jednog od sljedećih protivnika: pobjednik duela Helsinki – Dečić, pobjednik duela Vikingur – Flora, pobjednik duela Ordabasi – Pjunik, poraženi iz duela Petrokub – Nju Sejnts. U ovoj grupi je i pobjednik duela Balkani – Larne, ali odlukom UEFA ekipa s Kosova i ekipa iz BIH se ne mogu sastati, tako da će tokom žrijeba automatski biti određen drugi protivnik.