Fudbal

Žižović upozorava pred prvi meč sa Klaksvikom: "Izbacili su Ferencvaroš, osvojili četiri boda u Konferencijskoj ligi..."

Autor Dragan Šutvić

Trener Borca najavio je duel sa KI Klaksvikom, zakazan za četvrtak od 19.00 časova po našem vremenu.

Izvor: Dragan Šutvić, mondo.ba

Fudbalere Borca u četvrtak od 19.00 časova po našem vremenu gostuju na Farskim Ostrvima, ekipi KI Klaksvika, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Utakmica se igra na Tersfeluru, nacionalnom stadionu Farskih Ostrva, u Toršavnu, gradu koji Borac ne pamti po dobrom, s obzirom na to da je u tom gradu, na stadionu Gundadalur, eliminisan prije dvije godine od B36 Toršavna u prvom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

A da njegove izabranike ne očekuje nimalo lagan posao, podvukao je u najavi utakmice sa Faranima i trener Borca Mladen Žižović.

"Ekipa Klaksvika je jako specifična, dosta kvalitetna u odnosu na ono što smo mi pretpostavljali, vjerovatno kao i svi navijači i ljudi koji prate Borac. Međutim, kada dublje uđemo u analizu protivnika, vidimo da su vrlo organizovana ekipa. Prošle godine su igrali grupnu fazu Konferencijske lige, što je nama ove godine cilj. Osvojili su četiri boda, izbacili su prošle sezone Ferencvaroš ubjedljivo 3:0, zatim su od Moldea ispali u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, tako da nas očekuje izuzetno zahtjevan meč. Oni jesu u dobrom ritmu u prvenstvu, sad su dobili posljednju utakmicu 0:4, tako da moramo da obratimo posebnu pažnju na utakmicu koja može da nam donese mnogo toga, odnosno ono o čemu svi sanjamo, a to je četvrto kolo kvalifikacija za Ligu Evrope", rekao je strateg banjalučkog tima, nastavivši:

"Po svemu su specifična ekipa, ostrvska, koja dosta pažnje poklanja prekidima, tzv. drugim loptama, gdje su dosta agresivni. Formacijski vrlo često sa pet igrača pozadi, u defanzivnom bloku, ali i vrlo aktivni prema naprijed, pogotovo njihov najbolji igrač Frederiksberg, koji je drugačiji i daje šmek ovoj ekipi. Očekuje nas i teren sa vještačkom podlogom, temperatura od 8-9 stepeni, tako da moramo vrlo dobro da se pripremimo, što već i jesmo. Analizirali smo ih i nadamo se da ćemo donijeti jedan dobar rezultat i ponovo aktivirati ovu sjajnu banjalučku publiku kojoj želim da se zahvalim na veličanstvenom ambijentu protiv PAOK-a i nadam se da ćemo zajedno poslije ove dvije utakmice slaviti plasman dalje."

Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

U posljednje vrijeme crveno-plave su pojačala tri nova igrača (krilni napadač Nikola Srećković, desni bek Marko Vukčević i golman Filip Manojlović). Žižović podvlači da bi u narednim danima trebalo da bude još dolazaka.

"Moja i ideja kluba je da na svakoj poziciji imamo minimalno dva kvalitetna igrača jer samo zdrava konkurencija može da donese napredak klubu. Ne smijemo da ostanemo u komfor zoni u kojoj smo bili prije, niti igrači niti klub. Moramo da dižemo ljestvicu, da pojačavamo intenzitet i zahtjeve vezane za igrački kadar, ali i klupske ciljeve koji su ove godine na najvećem mogućem nivou. Vjerovatno će biti još dolazaka jer nadamo se da ćemo imati jednu dužu evropsku jesen. Za nastup u svim takmičenjima potrebna je šira i veća igračka družina nego što je sad imamo. Tako i razmišljamo, ali fokus je na utakmici za dva dana i želimo prvo to da arhiviramo, pa ćemo pokušati da dovedemo igrače koji mogu da odgovore zahtjevima kluba i koji mogu da donesu kvalitet više, iako smo svjesni da je u ovom trenutku teško dovesti kvalitetne igrače. Možda malo i kasnimo, ali ne želimo da dovodimo igrače samo na broj. Svaki kvalitetan igrač je dobrodošao u našu ekipu, mislim da imamo dovoljno prostora da se u svim linijama tima pojačamo sa još po jednim igračem", rekao je Žižović, dodavši da će od trojice novajlija dvojica biti u kombinaciji za dvomeč sa Faranima, te da će odluka o tome biti donesena danas, nakon posljednjeg treninga pred sutrašnji put.

Kako je istaknuto iz kluba, sutra (srijeda) počinje prodaja ulaznica za revanš protiv KI Klaksvika, ali samo za vlasnike sezonskih ulaznica, koji će imati pravo preče kupovine. Cijene će biti iste kao i za duel sa PAOK-om (Zapad A i D 30, Zapad B i C 40, Istok 20 KM).

Kako kaže, u konkurenciji za duel u Toršavnu trebalo bi da bude i napadač Jovo Lukić, koji je zbog povrede morao da napusti teren u duelu sa PAOK-om.

"Jovo je dobio jedan nezgodan udarac, trenirao je u posljednjih nekoliko dana. Možda nije na stopostotonom intenzitetu, ali već juče je dao naznake da će biti sigurno spreman za utakmicu. Očekujemo da će biti zdrav i dati puni doprinos kao što je bio slučaj u prethodnim utakmicama."

Izvor: Mondo - Slaven Petković

Protiv grčkog velikana svoje prve minute u frveno-plavom dresu u karijeri upisao je zadnji vezni fudbaler Dino Skorup, dijete splitskog Hajduka, koji je u posljednjoj sezoni nosio dres GOŠK-a iz Gabele, gdje je bio jedan od najboljih igrača.

"Prije svega, želim da se zahvalim navijačima koji su nas bodrili u ove dvije utakmice dok ja sam ja tu. Debitovao sam u Solunu, najljepša moguća atmosfera koja je u tom trenutku mogla da bude. Nakon toga, bio je PAOK u Banjaluci, mislim da smo bili na jednom visokom nivou, ali nismo srećni jer nismo prošli dalje. Sad nas očekuje gostovanje na Farskim Ostrvima, sigurno jedna zanimljiva ekipa, ali dobro smo ih analizirali, još ćemo i vjerujem da ćemo izvući tamo što bolji rezultat i proći u naredno kolo", rekao je Skorup.

Za glavnog sudiju delegiran je Čeh Marek Radina, a revanš utakmica igra se 15. avgusta od 21.00 čas na Gradskom stadionu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)