Fudbal

Zrinjski otputovao u Plovdiv, Ivanković jasan: Spremni smo, potrebni su nam energija i zajedništvo!

Autor Dragan Šutvić

"Plemići" u četvrtak igraju prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Fudbaleri Zrinjskog otputovali su jutros u Plovdiv, gdje ih sutra od 19.00 časova očekuje meč sa Botevom, u okviru trećeg kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Revanš se igra 15. avgusta u Mostaru, a bolji iz ovog dvomeča će u borbi za mjesto u grupnoj fazi ukrstiti koplja sa pobjednikom dvomeča Cirih – Vitorija.

"Cijelo vrijeme poslije Brava smo fokusirani na Botev. Radi se o kvalitetnoj ekipi, koja ima puno kvalitetnih igrača, pogotovo prema naprijed. Skenirali smo situacije u kojima su najpoznatiji, nadam se da ćemo ih neutralisati kroz taktičke treninge koje smo odradili, da ćemo to prenijeti na utakmicu. Isto tako, ekipa Boteva ima određene slabosti, radili smo i na tome. Imamo još jedan taktički trening što se tiče posjeda lopte", rekao je u najavi utakmice trener Mario Ivanković, dodavši:

"Mislim da će puno značiti ulazak u utakmicu. Biće pun stadion, dobra atmosfera, i želja nam je da pokažemo zube prvih 20 minuta, onda će nam biti definitivno lakše. Možemo, spremni smo, potrebni su nam energija i zajedništvo kao što je bio slučaj u Sloveniji i nadamo se dobrom rezultatu."

Nerijetko se dešavalo da Zrinjski u ranoj fazi meča, u paklenoj atmosferi, primi pogodak. Bio je to slučaj prošle sezone u Bratislavi (Slovan), Lincu (LASK), Varšavi (Legija)...

"Imamo igrače koji par godina igraju Evropu, jake utakmice, i sa te strane nismo ni u kakvom deficitu. Nema nikakvog razloga da uđemo slabo u utakmicu, štaviše treba da i mi pokažemo svoje adute i da smo opasni, pa onda ni protivniku neće biti svejedno. Treba od prvog minuta da igramo svoju igru i ja se nadam, ako budemo takvi, sa jednom pozitivnom energijom, da možemo da zabilježimo jedan rezultat koji garantuje vruć teren u Mostaru za sedam dana, pun stadion i da probamo pred svojom publikom da prođemo dalje", zaključio je Ivanković.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)