Fudbal

Borac osjetio teren u Toršavnu: Prilika za ljepše uspomene sa Farskih Ostrva

Autor Nebojša Šatara

Fudbaleri Borca odradili su trening na Farskim Ostrvima, gdje će u četvrtak odigrati prvi meč protiv Ki Klaksvika u trežem kolu kvalifikacija Lige Evrope.

Izvor: Facebook/FK Borac

Banjalučani su trenirali u Toršavnu, na terenu sa vještačkom travom, a i dvojica novajlija desni bek Marko Vukčević i krilni napadač Nikola Srećković su osjetila teren, gdje će sutra od 19 časova pokušati da izbore pozitivan rezultat pred revanš za sedmicu dana na Gradskom stadionu.

Ako ćemo suditi po objavljenim fotografijama na Fejsbuk stranici banjalučkog kluba, u pitanju je bio lakši trening sa dosta razgovora u kojima je trener Mladen Žižović davao posljednja uputstva pred utakmicu.

Na konferenciji za štampu pred put na Farska Ostrva, strateg crveno-plavih je upozorio da je Ki Klaksvik ozbiljna ekipa, koja je prošle sezone igrala grupnu fazu Konferencijske lige.

"Osvojili su četiri boda, izbacili su prošle sezone Ferencvaroš ubjedljivo 3:0, zatim su od Moldea ispali u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, tako da nas očekuje izuzetno zahtjevan meč", rekao je Žižović.

Podsjetimo, fudbalere Borca ne vežu lijepe uspomene za Farane, s obzirom da je prije dvije godine banjalučki tim eliminisan u prvom kolu Konferencijske lige od B36 Toršavna nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca.

Zato će već sutra pred tamošnjom publikom imati novu priliku da poprave utisak i izbore povoljan rezultat pred revanš, koji se igra 15. avgusta od 21.00 čas u Banjaluci.

Bolji iz ovog dvomeča će u plej-ofu za Ligu Evrope igrati sa poraženim iz dvomeča trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Mitjilanda i Ferencvaroša (prvi meč 2:0 za Dance).

Tim koji bude poražen preseliće se u plej-of za Konferencijsku ligu, gdje ga čeka bolji tim iz dva duela HJK Helsinkija i Dečića.

(MONDO)