Premijer liga BiH

Slavlje Posušja na "Tušnju": Drugi poraz Marka Maksimovića i Slobode (FOTO)

Autor Nebojša Šatara

Tim iz Hercegovine je zabilježio i drugu pobjedu u novoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Fudbaleri Posušja upisali su i drugi trijumf u prvoj utakmici drugog kola prvenstva BiH.

Nakon što su na startu osvojili bodove kod kuće protiv Igmana iz Konjica, tim Duška Vraneševića zabilježio je novu trojku na gostovanju u Tuzli.

SLOBODA - POSUŠJE 0:2 (0:1)

Izabranici banjalučkog trenera Marka Maksimovića su poslije poraza na "Koševu" od Sarajeva (3:1), uknjižili i drugi neuspjeh i to potpuno zasluženo.

Ekipa sa "Mokrog doca" je do prednosti stigla u 37. minutu kada je tuzlansku mrežu glavom pogodio Bruno Jenjić, da bi početkom drugog poluvremena Viko Rozić iz drugog pokušaja stavio tačku na pobjedu. Prethodno mu se lopta odbila od stative, pa je poslao u nebranjenu mrežu Azira Muminovića.

Meč nije direktno prenosila Arena sport kako je bilo najavljeno jer je na "Tušnju" došlo do problema sa električnom energijom, ali kako su prenijeli tuzlanski mediji, problema nije bilo sa VAR-om, koji je poništio pogodak Tuzlaka u 57. minutu.

Iskusni Obren Cvijanović je uzdrmao prečku, lopta je pala na liniju ili u gol, pa su arbitri iz VAR sobe ustanovili da nije prešla gol-liniju punim obimom.

Gosti su mogli do kraja još postići nekoliko golova nakon kontranapada, ali se rezultat nije do kraja mijenjao.

SLOBODA: Muminović, Beganović, Bratovčić, Osmanković, Mahmud, Jašarević, Kurtalić, Husejinović, Cvijanović, Dervišagić, Jovašević. Trener: Marko Maksimović.

POSUŠJE: Galić, Stapić, Marić, Vrgoč, Mihaljević, Begić, Jenjić, Hanuljak, Mandić, Rozić, Boban.

(MONDO)