Fudbal

Hrvati u strahu od rata otkazali meč reprezentacije!

Autor Dragan Šutvić

Hrvatska neće igrati planirane utakmice zbog straha od ratnih sukoba!

Izvor: ANP / ddp USA / Profimedia

Hrvatska reprezentacija je u strahu od rata otkazala svoje pripremne mečeve! Futsal tim Hrvatske će od 14. septembra do 6. oktobra igrati na Svjetskom prvenstvu u Uzbekistanu i to prvi put nakon 24 godine. Tu će se naći u grupi sa Brazilom, Tajlandom i Kubom, a prije toga su imali zakazane pripremne mečeve na Bliskom istoku. Ipak, sada su zvanično objavili da otkazuju meč sa Iranom zbog učestalih vijesti o tome da Iran može da uđe u rat sa Izraelom.

"Zbog visoko rizične političke situacije u Islamskoj republici Iran te preporuke hrvatskog Veleposlanstva u Teheranu o izbegavanju putovanja u navedenu državu, utakmice futsal reprezentacije u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo s reprezentacijom Irana su otkazane. Futsal reprezentacija će umjesto otkazanih utakmica s Iranom odigrati prijateljsku utakmicu s reprezentacijom Mađarske 25.8. u Budimpešti", saopšteno je iz Fudbalskog saveza Hrvatske.

Futsal tim Srbije nije se kvalifikovao za ovo prvenstvo, a dalje će u drugu rundu ići po dva najbolja tima iz svake grupe i četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!