Serija A

Srbin majstorijama pokvario debi Antonija Kontea! Napoli ponižen na "Bentegodiju" (VIDEO)

Autor Nebojša Šatara

Srpski internacionalac Darko Lazović, zabilježio je dvije majstorske asistencije u pobjedi Verone nad Napolijem na debiju novog trenera kluba sa "Dijega Maradone" Antonija Kontea.

Izvor: Alessio Marini/IPA Sport/ipa-age / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Skudeto" pretprošle, pa 10. mjesto prošle sezone!

Zbog toga je na "Dijega Maradonu" doveden  iskusni stručnjak Antonio Konte kako bi vratio ekipu u vrh italijanske Serije A, ali nije dobro počela nova sezona za Kontea i Napolitance, koji su potučeni na gostovanju u Veroni.

VERONA - NAPOLI 3:0 (0:0)

Na stadionu "Mark Antonio Bentegodi" nije došao Viktor Osimen, napadač Napolija koji će vrlo vjerovatno napustiti klub, zasad nije poznato gdje jer niko ne želi da plati 130 miliona evra obeštećenja, ali bez njega je oštrica gostiju u napadu prilično otupljena.

Ipak, tim iz Napulja je u finišu prvog dijela propustio par dobrih šansi, a kod posljednje koju je promašio Kviča Kvaratskelija, morao je Gruzijac i da napusti teren zbog povrede.

Tako je Konte ostao bez dvojice najboljih igrača u Veroni što se odrazilo na igru u nastavku utakmice. Zasad nije poznato kakva je povreda u pitanju, ali sudeći po reakciji "Kvaradone" nimalo nije naivna situacija.

Odmah na startu drugog poluvremena, domaći su poveli poslije majstorske asistencije Darka Lazovića, koji je spoljnim dijelom kopačke doveo u mat poziciju Dailona Roču Livramenta, a on je samo ćušnuo u mrežu - 1:0.

Srpski internacionalac je inače dugogodišnji kapiten Verone koji je dao i veliki doprinos u sredini terena gdje su zaustavljani gosti u pokušaju da stignu do izjednačenja.

Najbolju šansu Napolija propustio je Frank Anguisa u 62. minutu kada je uzdrmao prečku.

Kazna za to uslijedila je desetak minuta kasnije, na sredini terena je oduzeta jedna loptu, preuzeo je Ondrej Duda i odmah kroz odbranu spojio "rezervistu" Danijela Moskeru, koji je u svom prvom kontaktu savladao golmana Aleksa Mereta - 2:0.

Tačku na i, stavio je Moskera u sudijskoj nadoknadi poslije nove asistencije Lazovića za 3:0.

Po svemu viđenom, Konteu su neophodna pojačanja u napadu, želja je Romelu Lukaku, a novac bi trebao da stigne od transfera Osimena. Zasad su na "Maradonu" stigla četvorica igrača -  reprezentativac Italije Alesandro Bunđorno i Rafa Marin iz Alavesa, došao je i Leonardo Spinacola iz Rome i David Nereš iz Benfike.

SERIJA A - 1. kolo

Bolonja - Udineze 1:1 (0:0)
/Orsolini 57 pen - Đaneti 68/

Verona - Napoli 3:0 (0:0)
/Livramento 50, Moskera 75, /

Kaljari - Roma (20.45)

Lacio - Venecija (20.45)

Ponedjeljak:

Leće - Atalanta (18.30)

Juventus - Komo (20.45)

Subota:

Đenova - Inter 2:2 (1:1)

Parma - Fiorentina 1:1 (1:0)

Milan - Torino 2:2 (0:1)

Empoli - Monca 0:0

(MONDO)