Fudbal

Oslabljena "boginja" silna na Jugu italije: Šou Retegija na debiju u novom timu Lazara Samardžića

Autor Bojan Jakovljević

Silno "osakaćena" povredama Atalanta rutinski osvojila bodove u gostima.

Izvor: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Mnogo problema imao je Đan Pjero Gasperini pred start sezone, nastupila je Atalanta u gostima protiv Lećea silno oslabljena, ali to nije smetalo timu iz Bergama da ostvari ubjedljivu pobjedu na samom jugu Italije.

Briljirao je novi napadač Atalante Mateo Retegi, koji je učestvovao kod tri gola gostiju - dva je dao, a jedan namjestio, za više nego ubjedljiv trijumf "boginje", dok je dva gola postigao i drugi debitant - Marko Brešanini.

LEĆE - ATALANTA 0:4 (0:2)
/Brešanini 35, 66, Retegi 45, 57 pen/

Novi tim Lazara Samardžića, koji takođe nije bio u sastavu samo dan nakon što je stigao u novi klub, oslabljen je dočekao današnji susret. Zbog povreda nisu nastupili kapiten Rafael Toloi, zatim Sead Kolašinac, Đorđo Skalvini, Nikolo Zaniolo, Đanluka Skamaka, dok je Ademola Lukman odlučio da ne igra više za Atalantu, čekajući transfer u PSŽ. Slično njemu ponaša se i Teun Kopmajners, koji čeka da pređe u Juventus i zbog toga nije u sastavu, ali ništa to nije spriječilo goste da odigraju sjajan meč i dođu do velike pobjede.

U 35. minutu Retegi je dobro šutirao, golman domaćih Vladimiro Falkone uspio je da odbrani njegov šut, ali ne i Brešaninijev, koji je naciljao iz prve i postigao prvenac u dresu Atalante.

Dobar nastup u prvom poluvremenu i Retegi je krunisao prvim golom u dresu novog kluba. Doskorašnji napadač Đenove i reprezentativac Italije u finišu prvih 45 minuta sjajno je šutirao i odveo goste na dva gola prednosti pred pauzu.

Retegi je bio najzaslužniji i za treći gol tima iz Bergama. Iznudio je jedanaesterac nakon samo desetak minuta igre u drugom poluvremenu, sam je odlučio da ga izvede, mirno šutirao po sredini i postigao svoj drugi, a za Atalantu treći gol večeras.

Nije se gost tu zaustavio, u 66. minutu Brešanini je postigao novi gol, za više nego ubjedljivih 0:4.

Bila je to prva pobjeda gostiju u novoj sezoni italijanske Serije A. Čak šest utakmica okončano je remijem, dok su pobjede ostvarili samo Verona, koja je iznenađujuće bila ubjedljiva protiv Napolija 3:0, zbog čega je bjesnio Antonio Konte, te Lacio, koji je savladao Veneciju 3:1.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO)