Fudbal

Ferencvaroš predstavio dvojicu novajlija - jedan konkuriše za dvomeč sa Borcem!

Autor Dragan Šutvić

Mađarski velikan predstavio je dva nova igrača.

Izvor: DANIEL STENTZ / imago sportfotodienst / Profimedia

Fudbaleri Borca će u četvrtak od 21.00 čas na "Grupama Areni" u Budimpešti ukrstiti koplja sa ekipom Ferencvaroša u prvoj utakmici kvalifikacija za Ligu Evrope.

Pred ovaj duel, mađarski velikan predstavio je dvojicu novajlija, od čega se jedan našao na spisku za dvomeč sa crveno-plavima!

Zbog izostanka brazilskog štopera Raula Gustava, koji je u revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Mitjilanda (1:1) dobio direktan crveni karton, slavni klub iz Budimpešte morao je da reaguje, pa je tako u klub doveden danski defanzivac Stefan Gartenman.

Najveći dio karijere igrač rođen 1997. godine proveo je u Senderjiskeu, za koji je od 2017. do 2022. godine odigrao 172 utakmice, postigavši deset golova. Preselio se nakon toga u Mitjiland, gdje je odigrao jednu sezonu prije nego što je poslat na pozajmicu u Aberdin, odakle i dolazi u Mađarsku.

Novo ime u klubu je i lijevo krilo Virdžil Roj Misiđan (1993.), koji je prošlu sezonu odradio u Al-Taiju iz Saudijske Arabije. Čak pet godina, od avgusta 2013. do avgusta 2018. godine, bio je član Ludogoreca, odigravši 206 mečeva, uz 49 golova i 36 asistencija.

Dvije i po godine je potom igrao za Nirnberg, odakle se na šest mjeseci preselio u Cvole, iz kojeg je otišao u Tvente na period od dvije godine.

Dvomeč Borca i Ferencvaroša odlučiće o jednom od 19 preostalih putnika u glavni, ligaški dio Lige Evrope. Poraženi tim će se preseliti u ligaški dio Konferencijske lige.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)