Premijer liga BiH

Spektakl sa sedam golova u Bijeljini! Radnik poveo, pa gubio od Veleža, ali na kraju osvojio sva tri boda!

Autor Nebojša Šatara

Bijeljinski Radnik nastavio je pozitivnu seriju u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Izvor: FK Radnik/Promo

Poslije pobjede nad GOŠK-om u Gabeli (0:1) i remija sa Širokim Brijegom (1:1), izabranici Velibora Đurića zabilježili su novu pobjedu u spektaklarnoj utakmici protiv mostarskog Veleža!

RADNIK - VELEŽ 4:3 (2:2)

Najzaslužniji za nova tri boda na kontu Semberaca bio je Mirzad Mehanović, dvostruki asistent i strelac jednog gola!

Već na samom početku meča na Gradskom stadionu u Bijeljini, domaći su poveli - Mirzad Mehanović je centrirao a Đorđe Pantelić glavom je pogodio mrežu - 1:0.

Nakon provjere u VAR sobi, pogodak je potvrđen i Radnik je stigao do prednosti.

Već u 12. minutu Mostarci su izjednačili nakon katastrofalne greške golmana Radnika Nikole Lakića, koji je dugo oklijevao sa izbacivanjem lopte.

Prikrao mu se Tino Blaž Lauš, izblokirao njegov pokušaj, a onda rutinski plasirao loptu u nebranjenu mrežu - 1:1.

Pet minuta kasnije, Velež je preokrenuo rezultat u svoju korist!

Nakon centraršuta iz kornera Ede Vehabovića, glavom je na drugu stativu prebacio Ante Hrkač, a tamo je Dino Halilović poslao pod prečku - 1:2.

Mogli su izabranici Velibora Đurića da stignu do izjednačenja u 34. minutu kada je Pantelić šutirao iskosa, ali njegov udarac je završio tik pored stative.

I kad se činilo da će Velež na odmor sa golom prednosti, sijevnuo je volej Mirzada Mehanovića, koji je odsjeo u samom donjem uglu - 2:2.

Već uz 54. minutu dosuđen je penal za Radnik poslije intervencije iz VAR sobe zbog igranja rukom Amara Milaka u kaznenom prostoru, a siguran sa kreča bio je Damjan Krajišnik, poslavši golmana Veleža u jednu, a loptu u drugu stranu - 3:2.

Tri minuta kasnije nakon prekršaja Krajišnika, došlo je do naguravanja igrača oba tima, ali strasti su se brzo smirile i utakmica je nastavljena.

Epilog cijele situacije bili su žuti kartoni dvojcu iz Veleža Ediju Merhemiću i rezervnom golmanu Farisu Ribiću, dok su kod Semberaca "požutili" Krajišnik i Strahinja Jovanović.

Radnik je prelomio utakmicu u 69. minutu kada je Mehanović fantastično na drugoj stativi pronašao Andriju Janjića, koji je glavom pogodio mrežu gostiju iz Mostara - 4:2.

"Rođeni" su u 80. minutu uspjeli da smanje zaostatak pogotkom "rezerviste" Nermina Haskića, koji je na asistenciju Milana Jevtovića, u svom prvom kontaktu s loptom savladao golmana Lakića - 4:3.

Ostalo je gostima dovoljno vremena da stignu makar do boda, ali Radnik je do kraja uspio da se odbrani i stigne do drugog trijumfa u sezoni.

RADNIK BIJELJINA: Lakić, Janjić, Krajišnik, Vasić, Pantelić, Veljkić, Amidžić, Mehanović, Maričić, Jovanović, Joel da Silva. Trener: Velibor Đurić

VELEŽ: Hadžikić, Oreč, Halilović, Hrkać, Mlinarić, Lohan, Šturm, Vehabović, Mehremić, Milak, Lauš. Trener: Samir Merzić.

Izvor: Facebook/FK Velež

PREMIJER LIGA BiH, ČETVRTO KOLO

Radnik - Velež 4:3 (2:2)
/Pantelić 4, Mehanović 45+1, Krajišnik pen 54, Janjić 69 - Lauš 12, Halilović 17, Haskić 80/

Zrinjski - Sarajevo (odgođeno)
Sloboda - Željezničar (21.00)

Nedjelja
Sloga - Borac (odgođeno)

Igrano u petak
Igman - Široki Brijeg 0:3 (0:1)
/Taraba 41, Jelavić 51, Vučur 65/

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO)