Fudbal

Barselona je ovo čekala 448 dana: Mamićev najbolji projekat odveo Flikov tim na vrh!

Autor Dušan Ninković

U danu kada je registrovan za Barselonu Dani Olmo postigao gol za prvo mjesto na tabeli.

Izvor: MARISCAL/EFE

Fudbaleri Barselone savladali su Rajo Valjekano (2:1) na gostovanju u trećem kolu Primere, a ključni čovjek za trijumf bio je svježe registrovani Dani Olmo. Španski reprezentativac i nekadašnji fudbaler Dinama iz Zagreba u utorak tokom dana konačno je prijavljen kao fudbaler Barselone, a nekoliko sati kasnije postigao je gol za pobjedu na veoma neugodnom gostovanju sa kojeg su se Katalonci retko vraćali punih šaka.

Ovog puta ne samo da su donijeli sva tri boda već su uspeli i da stignu do vrha tabele. Pod komandom njemačkog stručnjaka Hansija Flika Barselona je na početku Primere upisala tri pobjede (sve 2:1) i tako osvojila maksimalnih devet bodova, zbog čega je u ovom trenutku prvoplasirani tim na tabeli. To im se nije desilo čak 448 dana, odnosno od kraja pretprošle sezone jer u prethodnom prvenstvu nijednom nisu bili na čelu...

Sada su tu, na vrhu tabele i jasno je da će ostati barem do četvrtog kola! Iako treće nije u potpunosti kompletirano pobjeda koju su donijeli Pedri i Olmo napravila je distancu između Barselone i svih ostalih klubova u ligi. Od onih koji tek treba da odigraju treći prvenstveni meč u sezoni niko nema šest osvojenih bodova, pa samim tim ne može da stigne Flikov tim.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt