Fudbal

Haos na meču Druge lige Zapad: Gosti pokušali "brzi centar", sudija nakon tuče poništio gol!

Autor Goran Arbutina

Neregularan gol, naguravanje i tri crvena kartona na utakmici Druge lige RS.

Izvor: Facebook/screenshot

Fudbaleri Sloge iz Srpca savladali su Omarsku 3:1 u utakmici 4. kola Druge Lige RS koju je ipak obilježio incident 15 minuta prije kraja.

Nakon trećeg gola domaćih, fudbaleri Omarske pokušali su da iskoriste dugu proslavu protivnika i odmah uzvrate, a uslijedio je pravi haos.

Nekon ovog rukometnim rječnikom rečeno – „brzog centra“ gosti iz Omarske su postigli gol i krenuli da slave, ali su sam gol i način na koji je on postignut iznervirali domaće fudbalere i došlo je do naguravanja na terenu.

Sudija Petar Tepić je nakon što se sve smirilo podijelio tri crvena kartona, Slavenu Karamehiću i Nikoli Zecu iz Sloge i Branku Rosiću iz Omarske, ali i poništio pogodak.

Time je praktično ispravio svoju grešku, jer je gol neregularan. Naime, iako su svi domaći igrači bili na terenu, fudbaleri Omarske su požurili i izveli loptu sa centra prije nego što je sudija Tepić dao znak da se igra nastavi. Pogledajte ovu situaciju!

Nakon svega Fudbalski klub Omarska je najavio žalbu na suđenje navodeći da je sudija Tepić dodijelio crveni karton njihovom fudbaleru bez razloga, te traže poništenje istog.

"Ni na koji način ne želimo da umanjimo pobjedu domaće ekipe. Gledajući dešavanja na terenu, naša ekipa nije realizovala najmanje 7 situacija koje su bili očigledne prilike za postizanje pogodaka i sami smo krivi što nismo ubljedljivo pobjedili.

Sporna je situacija iz 75.minuta u kojoj je sudija prvo priznao pogodak naše ekipa, zatim ga poništio, a ono što nam posebno smeta je isključenje igrača broj 7 Rosić Branka, koji je najbolji igrač ekipe i strijelac lige.

Na snimku se jasno vidi da isti ne učestvuje u 'tuči na terenu', čak štaviše, smiruje situaciju te odlazi na osvježenje kod protivničke klupe.
U skladu sa navedenim, klub će uložiti žalbu, tražiti da se pregleda snimak i da se crveni karton poništi. Svako druga odluka bi bila skandalozna i direktno bi uticala na nastavak prvenstva', naveli su iz Omarske.