Fudbal

Đakovac prvi put na okupljanju "zmajeva": Poziv u reprezentaciju BiH najveći korak u mojoj karijeri

Autor Haris Krhalić

Debitant među "zmajevi" o pozivu u reprezentaciju i utakmici sa Holandijom.

Izvor: Promo/Fudbalski savez BiH

Prvi put poziv u „A“ reprezentaciju Bosne i Hercegovine dobio je Ifet Đakovac.

Ovaj vezista član je ekipe TSC iz Bačke Topole, sa kojom već drugu godinu zaredom nastupa u Evropskim takmičenjima. Kvalitetni nastupi u timu, koji je u posljednje dvije sezone osvojio drugo i treće mjesto u Superligi Srbije, nisu promakle selektoru Sergeju Barbarezu, te će Đakovac koknurisati za utakmice sa Holandijom i Mađarskom.

Đakovac je za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza BiH dao izjavu u kojoj je otkrio svoje prve utiske nakon poziva u reprezentaciju BiH.

„Sigurno da je ovo velika čast za mene. Ovo je najveći korak u mojoj karijeri i sigurno da ću se potruditi da opravdam očekivanja selektora i svih ljudi koji su mi omogućili da ostvarim svoj san, odnosno da zaigram za reprezentaciju BiH“, rekao je on pa dodao:

„Trenutno je sve super. Ajde da kažemo, protiv nekih igrača sam igrao, ali sa Mujakićem sam najbolji, jer sam sa njim putovao iz Beograda.“

O očekivanjima od meča sa Holandijom poručio je:

„Sigurno da su oni na papiru favorit, ali ako se budemo potrudili i budemo pravi, što se nadam da hoćemo, možemo da dođemo do pozitivnog rezultata.“

Podsjetimo, BiH će 7. septembra igrati protiv domaće Holandije (20.45), a tri dana kasnije će u Budimpešti odigrati meč sa Mađarskom. Pored ove dvije reprezentacije u grupi sa BiH se nalazi još i selekcija Njemačke.

Prvi domaći meč u Ligi nacija "zmajevi" će odigrati 11. oktobra protiv Njemačke.