Fudbal

"Poražen sam odlukom da Piksi ostane, odlazim": Šurbatović o odlasku iz Fudbalskog saveza Srbije

Doskorašnji generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije prvi put se oglasio o odlasku iz krovne institucije srpskog fudbala

Izvor: MN PRESS

Doskorašnji generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović oglasio se na dan kada je objavljena vijest da napušta Savez, kao i direktor reprezentacije Miroslav Tanjga.

U izjavi dostavljenoj medijima, on je rekao da se duže vrijeme ne slaže sa politikom vođenja saveza, a posebno se nije slagao sa odlukom da selektor Dragan Stojković dobije podršku i ostane poslije još jednog debakla reprezentacije. "Poražen sam time", objasnio je Šurbatović.

Obraćanje javnosti bivšeg genseka FSS prenosimo u cijelosti.

“Poslije jučerašnje sjednice IO i razgovora sa predsjednikom Džajićem donijeli smo zajedničku odluku o sporazumnom raskidu saradnje. Razlozi su brojni i ne datiraju od juče. Već neko vrijeme duboko se ne slažem sa politikom vođenja saveza, odsustvom odgovornosti za neuspjehe i nereagovanjem na brojne anomalije i neregularnosti. Posebno sam bio poražen odlukom IO da se selektoru produži ugovor i pruži podrška, umjesto logične smjene nakon još jednog debakla u Njemačkoj".

Izvor: MN PRESS

"Upravo završeni poslovi na velikim projektima koje sam vodio i brojne obaveze prema UEFA i FIFA razlog su što to upravo sada činim. S obzirom na trenutnu atmosferu u timu i predstojeće važne utakmice u Ligi nacija, narednih dana neću davati izjave. Odmah nakon toga biću na raspolaganju medijima da otvoreno i bez pardona razgovaramo o svim aktuelnim temama", kazao je Šurbatović.

On je najavio ostavku nakon povratka sa reprezentacijom iz Njemačke, kada je nedvosmisleno rekao da ne vjeruje da Piksi može da okrene stvari.

(MONDO)