Fudbal

Stanić se vratio na Pecaru! "Prelijep je osjećaj biti kući nakon tri godine!"

Autor Dragan Šutvić

Mato Stanić ponovo je obukao dres Širokog Brijega.

Izvor: NK Široki Brijeg

Poslije tri godine, Mato Stanić se vratio u Široki Brijeg!

Igrač sredien terena, koji se dobro snalazi i pored lijeve aut-linije, otišao je sa Pecare u ljeto 2021. godine, prešavši u tabor Rijeke. Klub sa Rujevice ga je nakon godinu dana poslao na pozajmicu u Varaždin, odakle je stigao u ljeto 2023. godine stigao u Zrinjski.

U mostarskom klubu ostao je šest mjeseci, prešavši na pozajmicu u Zrinski iz Osječkog, koji mu je posljednji klub prije povratka u Široki Brijeg, čiji dres je nosio i početkom 2019. godine. Nastupao je, takođe, i za kadetsku i juniorsku selekciju ovog kluba.

"Prelijep je osjećaj biti kod kuće nakon tri godine. Raduje me što ponovo imam priliku da igram na Pecari. Nestrpljivo čekam da počnem da treniram sa ekipom i ponovo nosim ovaj dres", rekao je Mato Stanić prilikom potpisivanja ugovora, dodavši:

"Ambicije kluba se znaju, a to je biti konkurentan za najviše pozicije u ligi i naravno povratak evropskih utakmica na Pecaru. Vjerujem kako ću uspjeti da pomognem saigračima i klubu na tome putu", istakao je Stanić, koji je do sada odigrao 71 meč za Široki Brijeg i postigao šest golova, uz tri asistencije.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)