Fudbal

"Rođeni" predstavili novog trenera: "Velež pratim od malih nogu, sretan sam što sam ovdje"

Autor Haris Krhalić

Novi trener Veleža Irfan Buz obratio se medijima.

Izvor: Screenshot

Fudbalski klub Velež danas je zvanično predstavio Irfana Buza kao novog trener. Turski stručnjak je na klupi „rođenih“ naslijedio Damira Čanadiju, a debi će imati na Tušnju u subotu kada će Velež gostovati na Tušnju.

Buz je predstavljanju rekao kako je Velež pratio od malih nogu te da je izuzetno sretan što je stigao u Mostar.

„Želim se izviniti zbog svog bosanskog, ali volim ovaj jezik i želim da ga govorim. Oduvijek sam pratio Velež, još kao dječak gledao sam ih u UEFA kupu, i sada sam izuzetno sretan što sam ovdje. Imamo dobru ekipu i radićemo na fizičkoj, taktičkoj i mentalnoj spremi. Želimo igrati ofanzivan fudbal, ali cijela ekipa mora da bude spremna za to. Analiziraćemo detalje i prilagoditi našu igru“, dodao je Buz.

Turski trener je dodao da će dovesti kondicionog trenera, dvojicu asistenata i analitičara te je dodao kako će u narednim danima imati dodatne razgovore s igračima kako bi ih bolje upoznao.

"Pričali smo sa stručnim štabom i igračima. Danas ćemo obaviti nove razgovore, ali trebam sigurno malo vremena da vidim i bolje upoznam ekipu", rekao je Buz i dodao:

"Ja mislim da imamo potencijal. U fudbalu je mnogo važna fizička, taktička i mentalna sprema i da imate snagu na ta tri polja. To moramo da radimo."

Irfan Buz rođen je 15. aprila 1967. godine u Istanbulu. Sezona 2016/17 je možda i sezona koja je obilježila njegovu dosadašnju trenersku karijeru. U toj sezoni, predvodeći turskog drugoligaša Malatjaspor, sa ekipom koja je imala najmanji budžet u drugom rangu turskog fudbala uspio je osvojiti šampionsku titulu i tako izboriti plasman u Super ligu Turske. Iste godine proglašen je za najboljeg trenera turske lige. Predvodio je Bursaspor, Genčerbirligi, Osmanlispor, Kasimpašu i druge turske klubove.