Fudbal

Zvezda zaglavljena sa igračem od 2 miliona evra: Ne treba joj poslije par nedjelja!

Autor Dragan Šutvić

Da li će Puma Rodrigez napustiti Zvezdu i uputiti se u Meksiko poslije samo par nedjelja? Male su šanse, ali selektor Paname je optimista.

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Crvena zvezda je na početku ljetnog prelaznog roka dovela Pumu Rodrigeza za oko dva miliona evra, međutim vrlo brzo je shvatila da joj je potreban bolji fudbaler na mgestu krila. Tako su u međuvremenu stigli Milson, Nemanja Radonjić i Silas, što je fudbaleru iz Paname na neki način "zatvorilo" vrata prvog tima.

S obzirom da je jasno da će njegova minutaža biti smanjena, Zvezda je počela da mu traži novi klub - kao što je to bio slučaj i sa Nemanjom Stojićem koji je poslije nekoliko nedjelja otišao u Makabi. Međutim, pregovori oko odlaska Pume Rodrigeza u Meksiko su za sada zapeli. Leon nije uspio da se dogovori oko obeštećenja, Klub Amerika se navodno povukao iz pregovora, ali i dalje postoji mogućnost da dođe do preokreta.

Zvezdu je napustio i Nikola Knežević (OFK Beograd), dok na pozajmice odlaze Vladimir Lučić (IMT) i Andrej Đurić (Novi Pazar). Poslednjeg dana prelaznog roka u Srbiji očekuje se još odlazaka iz Zvezde pošto je još nekoliko igrača višak.

"Generalni direktor Leona nas je obavijestio da se dolazak Pume zakomplikovao i mada Pačuka i dalje radi na tome da obezbijedi njegov transfer - Leon neće biti njegova destinacija. Igračev odnos sa Crvenom zvezdom je zahladnio, sve strane traže najbolje rješenje", izjavio je selektor Paname Tomas Kristijansen za ESPN.

"Baš danas, prije tri sata, razgovarao sam sa njim o situaciji. Takođe i o mogućem interesovanju drugog tima, ali mislim da će sve proći kako treba i da ćemo za par dana čuti vijesti", optimista je Kristijansen.

Podsjetimo, Puma je odigrao šest mečeva za Zvezdu ove sezone i zabilježio je gol i dvije asistencije, pa iako se ne radi o tako lošem učinku - jednostavno nije imao sreće jer su se na "Marakani" odlučili za druga rješenja na krilnim pozicijama. Zato je Puma preko noći postao višak.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!