Fudbal

"Volim Srbe i srpski fudbal, ovdje se igra tvrdo!" Valensija viđen na Ubu, znamo i zašto je stigao

Antonio Valensija se pojavio na Ubu i tamo je stigao jer voli srpski fudbal!

Izvor: Arena /Printscreen

Posljednji meč osmog kola Superlige Srbije odigrali su Jedinstvo Ub i Radnički Niš, a na stadionu "Dragan Džajić" vidjeli smo jedno svjetski poznato ime. Pred meč kamere "Arena sporta" uhvatile su dugogodišnjeg kapitena Mančester junajteda i bivšeg saigrača Nemanje Matića Antonija Valensiju na meču. On je otkrio da je došao da pogleda meč, a da je igrajući sa Nemanjom Matićem i Nemanjom Vidićem stekao simpatije prema Srbima. 

"Ovo mi je prvi put u Srbiji. Sviđa mi se Srbija, ljudi, Nemanja i ja smo zajedno igrali u Mančester junajtedu i tu smo se povezali. Tu sam stekao simpatije za Srbiju i srpski narod", otkrio je nekadašnji reprezentativac Ekvadora Antonio Valensija. 

Iako nije pričao o tome navodno je Antonio Valensija sada fudbalski agent i došao je da gleda nekog od fudbalera jednog od ova dva tima. Ipak istakao je da jako voli srpski fudbal i srpske fudbalere, a da mu se i Ub svidio.

"Došao sam da pogledam meč u Srbiju, dopada mi se projekat. Lijep je grad, ljudi su me dobro dočekali... Sviđa mi se srpski fudbal, volim srpske fudbalere, ovdje se igrala jako, igra se čvrsto. Veoma je lijep, dobri su i ljudi, sve je super", rekao je Valensija. 

Antonio Valensija ima 39 godina, a nakon početaka u El Nasionalu igrao je za Viljareal, Rekreativo Uelvu i Vigan prije dolaska u Manečster junajted. Tu je stigao kao desno krilo, a onda je prešao na mjesto densog bek i ostao punih 10 godina, prije nego što je u LDU iz Kita i Keretaru završio karijeru 2021. godine. Za selekciju Ekvadora je na 99 mečeva dao 11 golova.