Fudbal

BiH i Hrvatska se posvađali oko fudbalera iz Njemačke, a on odabrao Crnu Goru

Autor Nebojša Šatara

Emin Kujović mogao je da bira za koju će reprezentaciju da igra i na kraju je odabrao najslabiju.

Izvor: Herbert Bucco / imago sportfotodienst / Profimedia

Mladi fudbaler Emin Kujović (19) uspio je nedavno da "posvađa" Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu koje su se "otimale" za njega, međutim interesantno je da je na kraju izabrao skroz treću zemlju. Kujović je odlučio da nosi dres Crne Gore, reprezentacije koja nikada nije igrala na Svjetskom ili Evropskom prvenstvu.

Mladi vezista Kelna, koji zapravo igra za drugu ekipu ovog bundesligaša iz grada u kom je rođen, debitovao je u međuvremenu za mladu reprezentaciju Crne Gore. Zbog porijekla mogao je da bira da li će nositi dres Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, pa na kraju krajeva i Njemačke, da bi poslije dugo razmišljanja odabrao da ispuni želju svog oca. U razgovoru za medije je objasnio tu svoju odluku.

"Otac mi je iz Bijelog Polja, majka iz Doboja i bilo je ponuda, ali odabrao sam poziv iz Crne Gore, gdje sam svake godine dolazio i imam rodbinu u gradu mog tate, Podgorici i Baru, koji i biram za odmor na moru", rekao je Kujović i dodao potom: "Naravno da se nijednog trenutka nisam pokajao u izboru, jer vidim i koliko to znači mojoj rodbini, ponosni su, i kada god su u prilici, dolaze na utakmice selekcije da nas bodre".

Prema njegovim riječima cilj mu je da u narednim godinama sa mladom reprezentacijom Crne Gore napravi taj završni korak i plasiramo se na veliko takmičenje, dok naravno ima ambicije i da igra za "A" tim.

BONUS VIDEO:

(MONDO)