Fudbal

Ko će biti novi trener Partizana? Aleksandar Stanojević podnio ostavku, ovo su sve opcije! (anketa)

Autor Nebojša Šatara

Čelnici Partizana moraju da razmišljaju o novom treneru jer je Stanojević nakon poraza u derbiju riješio da napusti klub.

Izvor: Dušan Milenković/ATA images

/Piše: Dušan Ninković/

Fudbalski klub Partizan ispao je iz tri takmičenja u Evropi na početku ove sezone, uz dva meča manje ima i dvocifreni zaostatak za Crvenom zvezdom u domaćem prvenstvu, a najveći rival nanio mu je jedan od najtežih poraza u istoriji ubjedljivom pobjedom u Humskoj (4:0) koju je obilježio het-trik Šerifa Endiaja. Zbog svega toga Aleksandar Stanojević je podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba.

Nekadašnji fudbaler crno-bijelih, pa kasnije trener u čak tri mandata, odlučio je da napusti klub nakon povika "Stanoje odlazi", uvreda koje je dobio sa tribina i lakših tjelesnih povreda nastalih nakon što su navijači izlupali prozore na svlačionici crno-bijelih ispred istočne tribine stadiona. Možda je baš to bila kap koja je prelila čašu iz koje je prethodnih nekoliko nedjelja pio čovjek čija ljubav prema Partizanu nikada nije dovođena u pitanje.

A kada ode Aleksandar Stanojević, iako je tek nedavno ponovo došao na klupu, Partizan će morati da traži novog šefa stručnog štaba. Ima mnogo srpskih stručnjaka koji u ovom trenutku nemaju angažman i mogli bi da sjednu na užareno mjesto, ali pitanje je ko od njih zapravo želi da se uhvati u koštac sa nagomilanim problemima koje ima slavni klub, svima znan.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt

Prije Partizanom je nekoliko potpuno različitih opcija, a tek treba da vidimo u kojem smjeru razmišljaju klupski čelnici i nedavno postavljeni sportski direktor Ivica Iliev. Naravno, jedna od opcija je i da ostavka Aleksandra Stanojevića ne bude prihvaćena, ali je pitanje koliko on može da pruži na poslu za koji je već odlučio da treba napustiti.

Povratnik na klupu, to je bio čest slučaj!

Nema sumnje da bi navijači Partizana voljeli da vide u klubu Slavišu Jokanovića ili Sava Miloševića, vjerovatno i Miroslava Đukića, ali svaki od njih djeluje kao veoma nerealna opcija u ovom trenutku Još nerealnije djeluje povratak Igora Duljaja koji je smijenjen u finišu prethodne sezone, kada je tim zapao u krizu iako se rame uz rame borio za titulu protiv Zvezde.

Izvor: MN PRESS

Nerealno djeluju i opcije da se u Humsku vrate Zoran "Bata" Mirković ili Ivan Tomić, posebno kada se ima u vidu da oni poslije Partizana nisu gradili trenerske karijere. Posebno ako se uzme u obzir da bi u ovom trenutku bili kratkoročna rješenja i samo pružali ruku davljeniku. To je prethodne sezone uradio Albert Nađ, a da li će ponovo dobiti ponudu da preuzme crno-bijele...

Nešto manje popularan u Humskoj bio bi povratak Ljubiše Tumbakovića, a možda bi iskusan trener koji zna kako Partizan osvaja trofeje bio pravo rješenje za gašenje požara u klubu. Oni trenutno bukte na mnogo mjesta, a ne samo u igračkom kadru koji je sam po sebi dovoljno problematičan da trenerima i nije baš velika želja da ga vode.

Neko ko nije probao, a mogao bi!

U ovoj grupi stručnjaka ističe se Vladimir Ivić koji bi bio najveća želja navijača, ali on je svjetlosnim godinama udaljen od Humske i posla na klupi Partizana. Nešto bliži klubu je Mladen Krstajić koji je nedavno radio u srpskom fudbalu i svakako ga bolje poznaje, a rješenja bi mogli da budu još i nekadašnji fudbaleri Slobodan Krčmarević ili Ivan Radovanović, koji je na klupi Jedinstva sa Uba počeo da se bavi trenerskim poslom i ubrzo dobio otkaz.

Izvor: MN PRESS

Svakako, Partizan ima veliku bazu bivših fudbalera - kako onih koji već rade kao treneri, tako i onih koji bi mogli da počnu karijeru na klupi voljenog tima. Ukoliko bi neko od njih bio spreman da prihvati odgovornost, a pritom je i zvučno ime srpskog fudbala, čelnici kluba iz Humske bi ga sa oduševljenjem dočekali i prihvatili.

Stranac najmanje vjerovatan, a ne rješava ništa!

Probao je Partizan kroz istoriju da sa nekoliko inostranih trenera pravi velike uspjehe, kako u domaćem tako i u inostranom fudbalu, ali u ovom trenutku to djeluje kao najmanje dobra opcija. Prije svega, stranac bi vjerovatno bio daleko skuplji od domaćih rješenja, a pitanje je kako bi se snašao u haotičnoj situaciji koja je pogodila tim iz Humske.

Bonus video: