Fudbal

Golčina Srbina spasila Bajern! Šampion neprepoznatljiv - Bajer zabio gol pa gledao majstoriju Pavlovića!

Autor Goran Arbutina

Aleksandar Pavlović bio je prvo ime velikog derbija Bajerna i Bajera iz Leverkuzena.

Izvor: Twitter/ CentreGoals.

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena odigrali su daleko od šampionskog nivoa, nikada nisu bili dalje od pobjede u velikom derbiju protiv Bajerna, ali je minhenski klub bio taj koji je morao da se spašava da bi izvukao konačni remi 1:1 u subotu uveče na Alijanc Areni.

Samo jedan šut bio je dovoljan aktuelnom šampionu Njjmačke da povede u Minhenu protiv Bajerna, a bio je to onaj Roberta Andriha nakon nešto više od pola sata igre.

Iako je bio mnogo bolji na ovom meču Bajern je bio taj koji je morao da se „vadi iz kanala“, a odatle ga je izvukao Srbin.

Aleksandar Pavlović, koji je možda i kumovao korneru nakon kojeg je došao udarac Andriha za vođstvo gostiju iz Leverkuzena iskupio se vrlo brzo na najbolji mogući način.

Fudbaler srpskog prijekla rođen u Minhenu, koji se nakon brojnih spekulacija ipak odlučio da obuče dres Njemačke, u 39. minutu fantastično je reagovao i odmah primirio loptu, a potom sjajnim udarcem preko Hradeckog zatresao mrežu za izjednačenje – 1:1.

Ovo je inače prvi gol za Pavlovića ove sezone, nakon što je dva puta bio strelac prethodne. Takođe, Pavlović ima i jedan gol u dresu reprezentacije Nemačke koja ga je definitivno "otela" Srbiji još pred početak Evropskog prvenstva na kome nije učestvovao zbog povrede. Ipak, obećanje dato zemlji u kojoj je rođen - ispunio je odmah u Ligi nacija.

Izbjegao je tako Bajern treći poraz od Bajera u posljednja četiri međusobna duela, ali ne i da stigne do prve pobjede, iako se dva puta zatresao okvir gola.

Serž Gnabri u razmaku od dvije sekunde pogodio je prvo stativu, potom i prečku, pa je propala najbolja prilika Bavaraca da na ovom meču dođe do sva tri boda.

Bajern je ovim remijem pokvario stopostotni učinak, poslije četiri vezana trijumfa, dok je ovo drugi remi za ekipu Ćabija Alonsa.

BUNDESLIGA – 5. kolo

Borusija M. – Union Berlin 1:0
Frajburg – Sent Pauli 0:3
Majnc – Hajdenhajm 0:2
RB Lajpcig – Augzburg 4:0
Volfsburg – Štutgart 2:2
Bajern – Bajer

Nedjelja:
Holštajn Kil – Ajntraht (15.30)
Hofenhajm – Verder (17.30)

Odigrano u petak:
Borusija D. – Bohum 4:2

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt