Fudbal

Navijači ga nisu htjeli, ali Jurić osvaja bodove – nova pobjeda Rome!

Autor Goran Arbutina

"Vučica" se mučila, ali poslije preokreta stigla do pobjede nad Venecijom.

Izvor: Fabrizio Corradetti / LaPresse / Profimedia

Otkaz Danijele De Rosiju doveo je do burnih protesta navijača Rome, zbog čega su direktorka kluba i njena porodica stavljeni pod policijsku zaštitu, a strasti bi mogli da smire dobri rezultati.

Iako Ivan Jurić nije imao toplu dobrodošlicu na Olimpiku nakon što je zamijenio De Rosija hrvatski stručnjak nakon pobjede na debiju upisao je i drugi trijumf.

Roma je u nedjelju rezultatom 2:1 savladala Veneciju koja je imala vođstvo, pa i nekoliko odličnih prilika da riješi meč na startu drugog poluvremena, ali se ispriječio Mile Svilar.

Srpski golman, koji se ljetos ipak povukao iz nacionalnog tima, odbranio je „zicer“ Gaetanu Oristaniju i ispostaviće se odigrao jednu od ključnih uloga u preokretu "vučice".

On je stigao petnaest minuta prije kraja kada je Kristante izjednačio udarcem preko Joronena, ali imao je dosta sreće pošto je lopta zakačila jednog od fudbalera Venecije.

Sudbina je htjela da gol odluke postigne dijete Rome – Nikolo Pizili. Mladi veznjak Rome najbolje se snašao poslije kornera u 83. minutu i glavom postigao svoj prvi gol u dresu "vučice".

Roma je tako stigla do druge vezane, pa i ukupno druge pobjede ove sezone, dok Venecija ima četiri poraza.

I drugi rimski klub slavio je u nedjelju. Lacio je na gostovanju Torinu slavio 3:2, a istim rezultatom Komo je kao domaćin pobijedio Veronu.

SERIJA A – 6. kolo

Torino – Lacio 2:3

Roma – Venecija 2:1

Komo – Verona 3:2

Empoli – Fiorentina (18.00)

Napoli – Monca (20.45)


Ponedjeljak:

Parma – Kaljari (20.45)

Odigrano u petak:

Milan – Leće 3:0

Odigrano u subotu

Udineze – Inter 2:3

Đenova – Juventus 0:3

Bolonja – Atalanta 1:1

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt