Fudbal

Potvrđeno: Navijači Panatinaikosa dolaze u Banjaluku!

Autor Goran Arbutina

Nekoliko stotina navijača grčkog kluba dolazi na Gradski stadion u Banjaluku.

Izvor: Stefanos Kyriazis/IPA Sport / ip / imago sportfotodienst / Profimedia

Banjalučki Borac u četvrtak od 21 čas ugostiće Panatinaikos u prvom kolu Konferencijske lige, a poznato je i ko će suditi ovaj istorijski meč crveno-plavih u evropskim takmičenjima.

Na Gradskom stadionu u Banjaluci teku posljednje pripreme za utakmicu na kojoj će Panatinaikos imati podršku svojih navijača.
U Banjaluku će doći oko 350 navijača grčkog kluba, potvrđeno je MONDU.

"Trenutno je najavljeno 350 navijača Panatinaikosa koji će biti na gostujućoj tribini, mimo uprave i navijača prve klase koji idu na zapadnu tribinu. Oni su karte rezervisali u Grčkoj i svima su uzeti podaci, ime prezime, brojevi, brojevi pasoša itd. tako da se zna svaka osoba koja dolazi", rekao je direktor Borca Dejan Čato.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Navijači Panatinaikosa biće smješteni na ograđenom dijelu istočne tribine Gradskog stadiona u Banjaluci, gdje je sada postavljena i tampon zona, kako bi se spriječili eventualni incidenti i bilo kakav kontakt sa domaćom publikom.

"Tampon zona i ograde su postavljene i dodatno učvršćene imajući u vidu iskustvo sa navijačima Ferencvaroša na prošloj utakmici. Policija i žandarmerija će sve obezbijediti kako treba, biće ih u dovoljnom broju i ne očekujemo neke posebne konfliktne situacije i nadamo se da neće biti nekih nepredviđenih okolnosti", rekao je Čato.

Ekipa Panatinaikosa u srijedu stiže u Banjaluku i poslijepodne će održati zvanični trening na Gradskom stadionu, kao i konferenciju za novinare.

Zeleno-bijeli iz Atine u posljednjem prvenstvenom meču pred početak Konferencijske lige poraženi su od AEK-a rezultatom 2:0.