Fudbal

Trenera Junajteda "buši" kapiten ekipe? Sad je on glavni problem Mančestera!

Kapiten Mančester junajteda Bruno Fernandeš dobio je dva crvena kartona u samo četiri dana.

Izvor: MANUEL FERNANDO ARAUJO/LUSA

Mančester junajted je ušao u lošu formu, u posljednja četiri meča upisao je jedan ubjedljiv poraz, od Totenhema 3:0 i tri remija. Kako to inače biva, poslije nezadovoljavajućih rezultata traže se krivci, pa se osim trenera Erika Ten Haga spominje i ime Bruna Fernandeša koji je za samo četiri dana dva puta dobio crveni karton. 

Agresivna igra portugalskog reprezentativca dovela je do toga da Fernandeš, najpre, bude isključen u meču sa Totenhemom, a onda je crveni karton dobio i u drugom kolu Lige Evrope u meču protiv Porta (3:3). Izabranici Erika Ten Haga su imali značajnu prednost do 20. minuta (2:0), da bi potom domaćin izjednačio, a onda i poveo. Da se nervoza uvukla u redove gostiju dalo se primetiti i po agresivnoj igri kapitena Fernandeša koji je u 81. minutu zaradio isključenje, ali je na radost navijača Hari Megvajer bio precizan u nadoknadi vremena i uspio da donese neriješen rezultat. 

Izvor: MANUEL FERNANDO ARAUJO/LUSA

Po fudbalskim kuloarima kruži priča da bi Erik Ten Hag mogao da napusti klupu Junajteda, dok druge priče idu nešto dalje i tvrde da, upravo, kapiten ubrzava taj proces tako što niže crvene kartone. Teoriju dodatno podgrijava i činjenica da Fernandeš u 242 meča nije dobio nijedan crveni karton, dok je sada vezao dva u posljednje dvije utakmice. I dok se smjena šefa struke još uvijek čeka, kao potencijalne zamjene za Holanđanina spominju se Masimiliano Alegri i Tomas Tuhel.

Mančester junajted je trenutno na 21. poziciji Lige Evrope, dok je u Premijer ligi na 13. mjestu. Sa tih pozicija mora da pobjegne što pre, ali to nimao neće biti lako - čeka ih gostovanje Aston Vili koja je favorit, zatim meč protiv neugodnog Brentforda na svom terenu, a onda i gostovanje Fenerbahčeu u Istanbulu u okviru Lige Evrope.

BONUS VIDEO: