Fudbal

Crvena zvezda se preznojila i pobijedila u Loznici!

Autor Goran Arbutina

Crvena zvezda pobedila IMT u Loznici. Gelor Kanga namještao golove, IMT pogodio sa 40 metara, a trener Vladan Milojević se nervirao zbog promašaja

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda pobijedila je IMT 3:1 u Loznici, golovima Milsona (35'), Milana Rodića (65') i Silasa (91'). Mogli su igrači Vladana Milojevića i ubjedljivije da trijumfuju, ali nisu uspjevali da savladaju Dejana Vukliša dovoljno puta da ne bi kidali živce treneru.

Kako obično i biva, nakon što Bruno Duarte nije iskoristio jednu od svojih velikih šansi, IMT je izjednačio golom sa više od 40 metara. Francuz Jan Kort (34) prepoznao je da je golman Omri Glazer istrčao van kaznenog prostora i lobovao ga nakon lošeg dodavanja Milana Rodića.

U toku je bio 55. minut i usledila je očekivano velika ofanziva Zvezde, koja im je poslije 10 minuta dala ono što su i željeli. Strijelac je bio upravo Milan Rodić, udarcem glavom poslije kornera koji je izveo Gelor Kanga. Sa 2:1 na semaforu gosti su mirnije disali, mada je bilo još pokušaja IMT-a.

Ono što Aleksandar Katai u preostalom vremenu nije uspio da uradi, jeste Silas, koji je na još jednu asistenciju Gelora Kange u nadoknadi vremena stavio tačku na utakmicu donio timu sa "Marakane" devetu pobjedu ove sezone u 10 kola.

Poslije pauze zbog utakmica reprezentacije, Zvezda će igrati proitiv Radničkog iz Niša kod kuće 19, oktobra, a onda će gostovati Monaku u 3. kolu Lige šampiona, 22. oktobra.