Fudbal

"Da ne vjerujemo da možemo pobijediti, ne bismo ni bili ovdje" Reprezentativac BiH pred Njemačku i Mađarsku

Autor Nebojša Šatara

Vezni fudbaler ruskog Orenburga i reprezentacije Bosne i Hercegovine uvjeren je da je moguće pobijediti selekcije Njemačke i Mađarske na zeničkom "Bilinom polju" u predstojećim susretima Lige nacije.

Izvor: FS BiH, nfsbih.ba

"Zmajevi" su u srijedu u Butmiru odradili trening u okviru priprema za oktobarske utakmice protiv Nijemaca i Mađara, koje su na rasporedu u petak, odnosno u ponedjljak u Zenici.

U izjavi za medije, reprezentativac BiH Ivan Bašić je naglasio da će ekipa Sergeja Barbareza biti dodatno motivisana da igraju pred punim stadionom.

"Sigurno da će nam mnogo značiti što igramo na našem terenu, pred punim 'Bilinim poljem'. Biće to motiv više za nas da pokažemo da možemo sa se suprotstavimo Njemačkoj, a kasnije i Mađarskoj. Da ne vjerujemo da možemo pobijediti, ne bismo ni bili ovdje. Njemačka je velika reprezentacija, ali sigurno da i mi imamo svoje šanse. Protiv ovakvih ekipa moramo biti na najvišem mogućem nivou. Svakim danom na treninzima se dokazujemo i dajemo sve od sebe, kako bismo bili spremni za ove mečeve", izjavio je vezista ruskog Oremburga, a prenio sajt Saveza.

(MONDO)