Fudbal

Žižović pred duel sa Veležom: Pobjeda nam je itekako potrebna, nema standardnih!

Autor Goran Arbutina

"Poslije jako dobre utakmice protiv Panatinaikosa i pobjede u Prijedoru bitno je da zadržimo pobjednički mentalitet", poručio je trener Borca Mladen Žižović pred duel sa Veležom.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Banjalučki Borac u subotu od 18 časova dočekaće Velež u zaostaloj utakmici prvog kola Premijer lige BIH.

Trener Borca Mladen Žižović na konferenciji za novinare prvo je izrazio saučešće porodicama nastradalih u stravičnim poplavama koje su zadesile nekoliko hercegovačkih opština.

"Poslije ovih katastrofalnih poplava koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu želim u svoje lično ime i u ime kluba da izrazim saučešće porodicama nastradalih. Fudbalski klub se takođe oglasio i zaista nam je žao zbog svega što se desilo", rekao je Žižović.

On neće moći da računa na nekoliko prvotimaca koji imaju reprezentativne obaveze, a to su Enver Kulašin, Damjan Šiškovski, Makro Vukčević, Jurih Karolina, kao i mladi fudbaleri Stefan Marčetić, Pavle Đajić, te Jusuf Terzić i Nedim Keranović.

"U ovom momentu mi imamo određenih problema, ali imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača da odgovore ovom zadatku. Velež dolazi poslije niza svojih problema, nakon lošeg otvaranja sezone u kojem su promijenili nekoliko trenera, imali nekoliko negativnih rezultata u Evropi, nisu startovali kako su željeli u prvenstvu. Sigurno su motivisani, ali i sv ostale ekipe ove sezone igraju vrlo motivisano protiv Borca s razlogom, jer mi na dobar način predstavljamo bh. fudbal u Evropi i nadam se da ćemo takao i nastaviti. Vidjećemo danas u kakvom smo stanju sa igračkim kadrom, imamo nekoliko rovitih igrača pored odsutnih momaka koji su sa reprezentacijama, kao i Vukovića koji je duže povrijeđen. Ali imamo 27-28 igrača na raspolaganju, svi oni zaslužuju da budu dio tima, nema tu nekog pretjeranog 'kukanja'. Momci koji izađu na teren će tražiti pobjedu koja nam itekako treba da uhvatimo poptuni priključak sa samim vrhom tabele. Imamo par zaostalih utakmica i nadam se da ćemo u njima skupiti bodove da se priključimo ravnopravno u borbu za titulu. Ove godine to će biti malo teže s obzirom da igramo na više frontova, ali mi ne odustajemo od svojih ciljeva", istakao je trener Borca.

Utakmicu Borac - Velež sudi Aleksandar Njegomirović, a pomoćnici su mu Damir Lazić i Emir Zahiragić, dok je četvrti sudija Dragan Todić. VAR sudija je Haris Halkić a pomoćnik VAR sudije je Sreten Udovičić.

Žižović je istakao da je pobjeda izuzetno važna za ekipu Borca.

"Itekako su nam potrebna tri boda na polju samopouzdanja. Poslije jako dobre utakmice protiv Panatinaikosa igrali smo u Prijedoru i upisali pobjedu, bitno je da zadržimo pobjednički mentalitet, tako da igrači ostanu u fokusu i da potpuno spremni dočekamo sutrašnju utakmicu".

Rotacija igrača biće vjerovatno i prilika za dokazivanje nekim igračima, ali Žižović ističe da "standarnih" nema.

"Kad pogledamo sve ove prethodne utakmice mislim da smo koristili sve igrače, tako da nema 'standardnih' igrača. Generalno, možda će nam faliti nekoliko igrača za rotaciju, ali možda bi i da su svi na okupu sutra počela slična ekipa, jer vodimo se činjenicom da 'pravilno' rasporedimo minutažu s obzirom da veliki broj utakmica u ritmu srijeda-subota. Moramo da vodimo brigu o opterećenju u odnosu na prethodni meč, tako da s tog stanovišta mislim da smo mi apsolutno uvijek motivisani, ne samo zbog skupljanja minutaže, jednostavno danas je privilegija igrati u Borcu s obzirom na sve okolnosti koje su iza nas", zaključio je Žižović.

Utakmica između Borca i Veleža imaće i humanitarni karakter pošto će dio prihoda od prodanih ulaznica biti doniran za liječenje Banjalučanke Jelene Karajice.