Fudbal

Istorija na strani Banjalučana, ali Buz poručuje: "Imamo plan kako odigrati protiv Borca"

Autor Haris Krhalić

Irfan Buz najavio meč sa ekipom Borca.

Izvor: Promo/FK Velež Mostar

Iako je u toku reprezentativna pauza, fudbaleri Veleža i Borca sutra će u okviru zaostalog meča prvog kola Premijer lige BiH od 18 časova odmjeriti snage u Banjaluci.

Velež čeka težak zadatak protiv aktuelnog prvaka naše zemlje, koji je i ove sezone jedan od glavnih pretendenata za najviši plasman.

Svjestan je toga i šef stručnog štaba "rođenih" Irfan Buz koji je u najavi ove utakmice istakao:

"Imali smo dovoljno vremena za pripremu ove utakmice, dosta dobro smo radili, zadovoljan sam, momci daju sve od sebe na treninzima. Sigurno je da neće biti niti malo lako, Borac je jak tim, prošle godine su bili prvaci, ove godine igraju u Evropi i gledao sam njihove utakmice. Želim takođe da naglasim da i mi imamo plan kako odigrati dobru utakmicu, moramo da budemo taktički jako disciplinovani, napravili smo analizu i mislim da će i za nas biti prostora da prema naprijed nešto uradimo. Sutra neće biti Hadžikića i Šikala koji su važni igrači za naš tim, ali imamo dovoljno igrača na raspolaganju i vjerujem u svoje igrače", rekao je Buz.

Loša tradicija Veleža u Banjaluci

Fudbaleri Veleža ovaj susret dočekaće na devetoj poziciji sa isto toliko osvojenih bodova. Mostarci u dosadašnjem dijelu prvenstva imaju dvije pobjede, tri remija i isto toliko poraza.

S druge strane, banjalučki Borac zauzima peto mjesto sa trinaest osvojenih bodova i omjerom od četiri pobjede te jednim remijem i jednim porazom.

Velež ima nešto lošiju tradiciju kada su mečevi u Banjaluci u pitanju. U posljednjih 17 mečeva ostvarili su tek četiri remija. Posljednji put  su ostali neporaženi bilo je u devetom mjesecu 2022. godine kada su odigrali utakmicu bez golova.

Oslabljeni i jedni i drugi

Obzirom na reprezentativnu pauzu koja je u toku i jedan i drugi tim će biti oslabljeni zbog svojih reprezentativaca.

U Veležu će nedostajati prvi golman Hadžikić te vezni fudbaler Šikalo, dok će i kod domaćeg tima nedostajati osam fudbalera koji su pozvani u nacionalne selekcije.

Odgođeni meč prvog kola između domaće ekipe Borca i Veleža na rasporedu je sutra od 18 sati u Banjaluci.

(FKVelež/Mondo)