Fudbal

"Zmajići" porazom okončali katastrofalne kvalifikacije

Autor Haris Krhalić

Mlada reprezentacija BiH doživjela poraz i od Kipra.

Izvor: Promo/FS BiH

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom od Kipra završila je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2025. godine. „Zmajići“ su zauzeli posljednje mjesto u grupi sa samo jednom pobjedom i sedam poraza uz gol razliku 5:17.

Što se tiče današnje utakmice, izabranici Vinka Marinovića poveli su u 44. minutu golom Buljubašića, ali slavlje nije dugo trajalo s obzirom da Kucakos u drugom minutu sudijske nadoknade pogodio za izjednačenje na Grbavici.

Na samom otvaranju drugog dijela reprezentacija Kipra stiže do prednosti nakon gola Saciasa. Isti igrač je u 68. minutu pogodio još jednom i postavio konačnih 1:3.

Bio je ovo treći meč za Vinka Marinovića na klupi mlade reprezentacije BiH, nakon što je prethodno preuzeo selektorsku palicu od Igora Jankovića s kojim su „zmajići“ započeli ovaj ciklus, još jednih sumornih, kvalifikacija.

Današnju utakmicu su pratili selektor „A“ reprezentacije Sergej Barbarez, sportski direktor Emir Spahić i njihovi saradnici Saša Papac, Ninoslav Milenković i Kenan Hasagić, kao i generalni sekretar FS BiH Adnan Džemidžić.

Bosna i Hercegovina: Luka Damjanović, Anes Čardaklija (61. Antonio Prskalo), Rijad Smajić, Tarik Muharemović, Niko Kovač, Matej Šakota (77. Vinko Rozić), Muhamed Buljubašić (61. Muamer Hamzić), Admir Bristrić, Irfan Ramić (61. Irfan Ramić), Senad Mustafić, Luka Božičković (46. Eldar Mehmedović). Selektor: Vinko Marinović.