Fudbal

Borac gurnuo Posušje u "ambis" - Široki slavio na Mokrom docu, domaćinu poništen gol u 89. minutu!

Autor Goran Arbutina

Treći vezani poraz Posušja, ovog puta protiv Širokog Brijega.

Izvor: Facebook/HŠK Posušje

Fudbaleri Borca u 8. kolu Premijer lige BIH slavili su na Mokrom docu 2:0, a Posušje se izgleda još nije oporavilo od ovog poraza.
Ekipa Duška Vraneševića nakon toga duela savladana je i na Grbavici, a u petak upisala i treći vezani poraz.

Bodove sa stadiona Mokri dolac odnio je Široki Brijeg koji je trijumfom 2:1 ujedno prekinuo seriju od pet utakmica bez pobjede.

Gosti su ti koji su kontrolisali ovaj meč, dva puta su stigli do vođstva, prvo prelijepim golom Zlomislića u 35. minutu, a nakon što je Bešlić u 51. minutu izjednačio, sedam minuta kasnije pogodio je Musa iz jedanaesterca dosuđenog nakon intervencije iz VAR sobe.

Nije to bio jedini trenutak kada se pregledao video snimak. Sudija Kukić morao je da ode pored terena i minut prije kraja utakmice, samo par trenutaka nakon što je stadion Mokri dolac „eksplodirao“. Čuljak je pogodio nakon ubacivanja sa lijeve strane za 2:2, ali je nakon intervencije iz VAR sobe izjednačujući gol poništen zbog faula jednog igrača Posušja.

Široki je tako stigao do prvoe pobjede još od 23. avgusta kada je u Konjicu savladao Igman, a Posušje je nakon dobrog starta sezone sada očigledno u krizi.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt