Fudbal

Sportska poslastica u Banjaluci: Borac domaćin Željezničaru, "crveno-plavi" žele "mirnu glavu" pred Evropu

Autor Bojan Jakovljević

"Utakmice između Borca i Željezničara uvijek su bile derbiji, a tako će vjerovatno biti i sutra. Ovom prilikom pozivam navijače da nas podrže na našem putu, te im se zahvaljujem za svu podršku u prethodnom periodu", poručio je trener Broca Mladen Žižović.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Derbi meč 10. kola Premijer lige BiH u nedjelju od 19.45 na Gradskom stadionu odigraće Borac i Željezničar.

Rivali još iz doba jugoslovenskog fudbala odlično su startovali u novoj sezoni, pa nakon nekompletnih 10 kola Borac zauzima drugu, a Željezničar četvrtu poziciju, a razlika između njih je samo dva boda. Dobra forma ekipa garantuje zanimljiv i neizvjestan meč, čega je svjestan i trener Bnajalučana Mladen Žižović.

"Željezničar ove sezone ima visoke ambicije što su i pokazali na otvaranju prvenstva. Vrlo dobro su se pojačali na skoro svim pozicijama, promijenili su pola tima, doveli iskusne igrače koji znaju da igraju ovu ligu i ovakve utakmice, pogotovo u veznom redu, ali i napadu, predvođeni Sulejmanom Krpićem. Znaju da budu opasnost svakom klubu u Premijer ligi BiH, pa tako i ovdje. Utakmice između Borca i Željezničara su godinama prava sportska poslastica i uvijek su bile derbiji, a tako će vjerovatno biti i sutra. Ovom prilikom pozivam navijače da nas podrže na našem putu, te im se zahvaljujem za svu podršku u prethodnom periodu", poručio je Žižović.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Reprezentativnu pauzu "crveno-plavi" iskoristili su da odigraju dva zaostala meča. Iako nekompletni, Žižovićevi izabranici ostvarili su pobjede protiv Veleža (2:1) i Igmana (4:0), te se sa šest bodova učvrstili u vrhu tabele.

"Prethodne utakmice za nas su bile veoma teške sa svih aspekata, s obzirom na to da smo igrali utakmice tokom reprezentativne pauze, te smo ostali bez igrača iz reprezentativnih selekcija, koji su nam se naknadno priključivali, ali smo ih fenomenalno odradili. Ostvarili smo dvije pobjede i nalazimo se pri samom vrhu. Želimo da sutra dobru igru iz Konjica potvrdimo kvalitetnom partijom protiv Željezničara i dođemo do tri boda, koji će nas još više učvrstititi u vrhu, te da nastavimo da dišemo za vrat trenutno vodećem Zrinjskom. Naše ambicije su jasne - tri boda. Međutim, moramo biti obazrivi i fokusirani da budemo svi 'unutra'", istakao je oprezni Žižović, koji je svjestan kvaliteta narednog rivala, ali čvrsto vjeruje u svoj tim.

Ni na ovom meču Borac neće biti kompletan. Nedostaje već dugo povrijeđeni David Vuković, sigurno u timu neće biti ni kapitena Srđana Grahovca, dok je nastup Đorđa Despotovića pod velikim znakom pitanja.

BEZ VUKOVIĆA TRI MJESECA

"Vuković je operisan prije nekih mjesec dana i već je na rehabilitaciji, hrskavica je bila problem. Počeo je sa vježbama, tako da ćemo bez njega biti tri mjeseca", naglasio je trener Borca.

"Vukovića smo izgubili za ovu polusezonu, jednog bitnog igrača u koncepciji tima. Grahovac takođe nije u konkurenciju za ovu utakmicu, a danas ćemo vidjeti kakvo je stanje sa Despotovićem. Imamo još nekoliko rovitih i bolesnih igrača, ali skupićemo se. Koga nema, bez njega se jednostavno mora i može, izabraćemo najboljih 11 koji će sutra tražiti tri boda", jasan je Žižović.

Sebastijan Erera jedan je od najvažnijih Borčevih igrača. Vjeruje da uz podršku sa tribina banjalučki tim može do trijumfa.

"Od sutrašnje utakmice, kao prvo, normalno očekujem tri boda. Nadam se da će naša ekipa pokazati borbenost i zalaganje, kako bismo došli do dobrog rezultata. Očekujem i podršku publike. Mislim da nije bilo mnogo navijača na prethodnim utakmicama, pa očekujem da ćemo uz njihovu pomoć i našu borbenost doći do povoljnog rezultata, kako bismo mirne glave išli u Evropu", poručio je Kolumbijac.

Podsjetimo, Banjalučane nakon sutrašnjeg duela protiv Željezničara očekuje put u Nikoziju, gdje će u četvrtak od 18.45 igrati protiv kiparskog APOEL-a u Konferencijskoj ligi.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO)