Fudbal

Željezničar primio sedam golova od Laktaša: Borčevci vodili BSK do trijumfa

Autor Haris Krhalić

Danas je odigrano sedam utakmica Prve lige RS, a Laktaši su se ponovo vratili na vrh.

Izvor: Promo/FK Laktaši

Fudbaleri Laktaša vratili su se na lidersku poziciju Prve lige RS. Tim iz Laktaša upisao je ubjedljiv trijumf u 12. kolu Prve lige RS protiv Željzničara, a meč je na kraju završen sa pomalo nestvarnih 1:7.

Goleadu je otvorio Nebojša Babić u 12. minutu, nakon čega je pogodio i prvi strijelac lige Milan Šikanjić sedam minuta kasnije. Isti igrač postigao je i pogodak u 43. minutu za 0:4, a samo tri minuta ranije strijelac je bio i Đorđe Milojević.

Dvostruki strijelac na današnjem meču bio je i Srđan Mrzić koji je pogađao u 49. i 73. minutu meča. Sedmi pogodak djelo je Rikarda Suze koji je pogodio u 82. minutu. Jedini pogodak za domaći tim postigao je Bilal Adonis u 66. minutu meča.

Drugi banjalučki klub, ekipa BSK-a savladala je FAMOS sa rezultatom 1:2. Banjalučane su do pobjede vodili fudbaleri Borca sa dvojnim registracijama. Najprije je Savo Šušić pogodio u 40. minutu da bi u 57. strijelac bio i Stefan Marčetić.

Siguran trijumf upisao je i Borac iz Kozarske Dubice koji je sa 4:1 bio bolji od nevesinjskog Veleža. Za Borac su po dva gola postigli Ognjen Krneta i Nikola Petrović dok je strijelac za Velež bio Srđan Drašković.

Ljubić iz Prnjavora je u Trebinju savladao domaći Leotar sa 1:0, a pogodak vrijedan trijumfa postigao je Arsen Knežević početkom drugog poluvremena.

Minimalnu pobjedu pred domaćom publikom upisala je Zvijezda 09 nad Slobodom iz Mrkonjić Grada, a strijelac pobjedonosnog gola bio je Branislav Marković u 78. minutu.

Identičan rezultat bio je i u duelu Romanije i Drine iz Višegrada, a strijelac za ekipu sa Pala bio je Andrej Cvjetanović u 59. minutu. U Novom Gradu je domaća Sloboda sa 1:0 bila bolja od Kozare, a jedini strijelac na meču bio je Milan Zec.

Danas će biti odigrana još utakmica između Sutjeske i Drine iz Zvornika, dok je Rudar Prijedor svoj meč igrao juče.

PRVA LIGA RS 12. KOLO:

Danas:

FAMOS – BSK 1:2 (0:1)
Borac – Velež 4:1 (0:0)
Leotar – Ljubić 0:1 (0:0)
Zvijezda 09 – Sloboda MG 1:0 (0:0)
Željezničar ST – Laktaši 1:7 (0:3)
Romanija – Drina Višegrad 1:0 (0:0)
Sloboda NG – Kozara 1:0 (1:0)
Sutjeska – Drina Zvornik (17.00)

Odigrano juče:

Slavija – Rudar 0:1 (0:1)

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt