Fudbal

Goleada u Bundesligi: Momak koga želi pola Evrope se brukao, šampion morao preokretom do tri boda!

Autor Goran Arbutina

Dosta golova i preokreta u subotnjim utakmicama njemačke Bundeslige.

Izvor: motivio / imago sportfotodienst / Profimedia

Čak 18 golova postignuto je na pet mečeva Bundeslige u subotu popodne, a njih pet viđeno je u Menhengladbahu, gdje je Borusija slavila protiv Hajdenhajma 3:2 iako su gosti bili ti koji su stigli prvi do vođstva.

Preokret je viđen i u Leverkuzen, gdje se šampion Njemačke poprilično mučio protiv Ajntrahta, ali je na kraju slavio 2:1 i izbjegao treći vezani remi u prvenstvu.

Nakon što je Viktor Bonifejs promašio penal za Bajer ekipa iz Frankfurta dobila je priliku da povede iz iste situacije, a to je iskoristio Omar Marmuš i golom iz jedanaesterca stigao do vođstva.

Uspjela je ekipa Ćabija Alonsa da poravna preko Andriha, a onda se Bonifejs u drugom poluvremenu iskupio za svoj promašaj sa bijele tačke i golom za 2:1 donio svom timu trijumf.

Lidersku poziciju i nakon 7. kola drži Lajpcig koji je sa 2:0 slavio u Majncu golovima Ćavija Simonsa i Vilija Orbana.

Duel na Meva Areni obilježili su, međutim, promašaji jednog od najtraženijih napadača u Evropi, Benjamina Šeško. Slovenački napadač koji je na radaru nekoliko velikih klubova poput Milana, Mančester junajtea, Pari sen žermena i Arsenala imao je dvije stopostotne situacije "jedan na jedan", ali je na kraju meč završio bez golova.

Prosto je nevjerovatno šta je Šeško promašio, odnosno propustio da namjesti čist gol svom saigraču, pa ne čudi što je nešto kasnije i zamijenjen.

Hofenhajm je prekinuo seriju od pet utakmica bez pobjede pošto je savladao Bohum 3:1, a svoj doprinos osvajanju tri boda dao je i bh. napadač Haris Tabaković koji je ušao s klupe u drugom poluvremenu, a onda postavio konačan rezultat.


Bundesliga, 7. kolo

Borusija Menhengladbah – Hajdenhajm 3:2 (1:1)

Bajer L. – Ajntraht 2:1(1:1)

Frajburg – Agzburg 3:1 (3:0)

Hofenhajm – Bohum 3:1 (1:0)

Majnc – Lajpcig 0:2 (0:2)

Bajern – Štutgart 18.30

Nedjelja

Holštajn Kil – Union Berlin 15.30

Volfsburg – Verder 17.30

Odigrano u petak

Borusija – Sent Pauli 2:1

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt